Поредно протестно автошествие организират от “Отровното трио. Граждани са се

...
Поредно протестно автошествие организират от “Отровното трио. Граждани са се
Коментари Харесай

Ден 150: Автошествие срещу властта

Поредно протестно автошествие провеждат от “Отровното трио ”. Граждани са се събрали на паркинга пред Българската национална банка. Колите ще преминат през маршрут “Софийски университет ”, Орлов мост, бул. “Цариградско шосе ” и ще стигнат до парк-музей “Врана ”.
Автомобилите ще се движат по основните пътища с 20 км/ч. като краткотрайно ще затруднят придвижването в пиковите часове. На жълтите павета са се събрали десетки.

Днешната протестна самодейност идва на фона на нестихващи митинги против ръководещите, които не престават към този момент 150 дни.

Исканията на жителите остават непроменени от първия ден - оставка, предварителни избори и гарантиране независимостта на правосъдната власт. Недоволството им е предизвикано от неналичието на народна власт, публикувана корупция. Такива констатации бяха направени и от Брюксел. Погледът на Европа бе ориентиран към България поради продължаващите митинги на сънародниците ни в чужбина. Европейската комисия излезе с първия си отчет за върховенството на закона в Европейския съюз, който очерта много съществени проблеми, пред които е изправена страната ни. Те бяха повторени и от резолюцията, гласувана и призната от депутатите в Европейския парламент.

Междувременно продължава интернационалният отзив на случавщото се у нас. Редица авторитетни издания наблюдават митингите против ръководещите и разгласяват извънредно сериозни към властта в България материали. В един от последните такива се показва, че страната ни може да се окаже проблем за цяла Европа и да покаже двойните стандарти в Европейската национална партия, която желае да обвърже отпущането на европейски средства за потърпевшите от COVID-19 страни с върховенството на закона. България обаче наподобява попада в “мъртвата точка” на ЕНП. Такава публикация излезе и през днешния ден в влиятелното издание " Financial Times ".

ФрогНюз напомня, че голямото неодобрение избухна откакто прокуратурата нахлу в постройката на Президентството, с цел да арестува чиновници от администрацията. Безпрецедентния ход бе избран като тъпчене на Конституцията и посегателство върху суверенитета на страната. Всичко това се случи и на фона на акцията на Христо Иванов в парк “Росенец”, който направи несполучлив опит да дебаркира на българския бряг покрай лятната резиденция на Ахмед Доган.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР