Поредно признание за уменията си зад камера получи Лили Георгиева,

...
Поредно признание за уменията си зад камера получи Лили Георгиева,
Коментари Харесай

Служител от областна управа Русе с признание за любителска фотогафия

Поредно самопризнание за уменията си зад камера получи Лили Георгиева, специалист в Областна администрация – Русе.

Тя взе участие в състезанието „ Преоткрий Русе “ и фотографията, която направи на емблематичната постройка на Регионалната библиотека „ Любен Каравелов “ попадна в топ 20. Като премия нейната снимка дружно с останалите 19 фотоси ще бъдат част от галерия, провеждаща се в центъра на града, която ще може да бъде прегледана до 19 юли. Тя имаше опция да се срещне и да беседва по настоящи тематики и с артиста и музикант Александър Сано, по-известен като Косъма от паметния български сериал „ Под прикритие “. Той я поздрави за страхотния кадър и ѝ пожела да продължи да развива гения си. „ Продължавайте да отразявате насладата на всеки един жител да живее в този прелестен град “, сподели още Сано на Лили.

Събитието се случва за първа година в границите на плана „ Европа в моя район “ и е проведено взаимно от Европейската комисия и Община Русе и цели разпространение хубостта на централните градски елементи, актуализирани благодарение на европейско финансиране. На процедура фотографията на Лили показва тъкмо един от реновираните обекти. „ В Русе са ми се случили всички първи хубави неща. Най-красивият град в България, имайки поради архитектурата му “, сподели Сано, който е роден в Асеновград, само че е израснал в Русе.

От малко над 90 фотоси взели участие в състезанието, за най-хубава бе определена творбата на Петър Найденов, който завоюва професионална фамилна фотосесия. На второ и трето място журито класира надлежно Стела Йосифова и Ивелин Иванов, които ще получат фамилна вечеря в ресторант Crazy fish.

Инициативата бе открита от заместник-кметът по стопанска система и интернационално съдействие Златомира Стефанова, която съобщи, че плановете с европейско финансиране са значими за страната и града ни, тъй като ни дават опция да подобрим средата, в която живеем, и да развием стопанската система. Също по този начин Златомира Стефанова благодари на всички, които са се присъединили в състезанието и са запечатали духа на Русе във фотосите си.

Припомняме, че през предходния програмен интервал трансграничният район Русе – Гюргево бе измежду водещите в цялата страна по създаване на европейски планове в цялата страна. Голяма част от тях се осъществиха и благодарение на Областната администрация.

Подобни районни акции предстоят през идващите месец във Варна и Враца.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР