Поредно нерегламентирано сметище под Аспаруховия мост във Варна. След депото

...
Поредно нерегламентирано сметище под Аспаруховия мост във Варна. След депото
Коментари Харесай

Поредно нерегламентирано сметище под Аспаруховия мост във Варна

Поредно нерегламентирано бунище под Аспаруховия мост във Варна. След депото със остарели автомобилни гуми, за което ви разказахме в bTV Новините, зрителски сигнал насочи екипа ни към ново хранилище за отпадъци. Мястото е тъкмо в основите на моста, докоро употребявано за паркинг.

Сега там са изхвърлени тонове строителни боклуци на немалка повърхност. Те са от съборени общински здания и точно общината ги натрупа там от месеци.

Община Варна използваше площадка в основите на моста за депозиране на остарели гуми.
След репортаж на bTV: Проверяват планината от гуми под Аспаруховия мост Мястото няма статут на площадка за краткотрайно предпазване, нито координиране с екоинспекцията
Съвсем наоколо, още веднъж общината извозва боклуци, този път строителни. Още напролет работещи наоколо видели камионите. Свидетел споделя, че боклуците са насъбрани там за малко време – 2-3 дни.

Всъщност общината би трябвало да накаже себе си, тъй като теренът е общински и нейно обвързване е да не позволява замърсяване.

Още през май екоинспекцията е направила инспекция.

„ Установено е замърсяване на общинска територия, общинска благосъстоятелност, със доста количество строителни боклуци. Съгласно наредбите на Закона за ръководство на боклуци и компетенциите на общинските кметове сме препратили сигнала по подготвеност до кмета на Община Варна”, съобщи Дора Илиева, основен специалист в РИОСВ-Варна.

Общината изяснява в писмен отговор до bTV, че извършва ангажимент за срутване на рискови и самосрутващи се здания. В ход е процедура по желание за на реализатор за превозване на отпадъците в хранилище – с заричане до края на месеца.

След пожара под автомагистрала „ Струма”, горящ от бунище, Агенция „ Пътна инфраструктура” ревизира пространствата под мостовете, в това число Аспаруховия.

Сега и тя ще изпрати съобщение до Общината да отстрани насипите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР