Поредно напрежение по оста НАТО - Русия.НАТО изрази съжаление от

...
Поредно напрежение по оста НАТО - Русия.НАТО изрази съжаление от
Коментари Харесай

НАТО: Русия да преосмисли решението си за излизане от „Нов СТАРТ”

Поредно напрежение по оста НАТО - Русия.

НАТО изрази страдание от решението на Русия да прекрати присъединяване си в Договора за ограничение на стратегическите нападателни оръжия, което беше оповестено през днешния ден от президента Владимир Путин.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза през днешния ден, че през последните години Русия е нарушила или се е отдръпнала от основни съглашения за надзор върху въоръженията. С днешното си решение се разпада цялата архитектура за надзор върху въоръженията, разяснява Столтенберг. Той изрази вяра Русия да премисли решението си.

Столтенберг се срещна през днешния ден с външния министър на Украйна Дмитро Кулеба и с висшия представител на Европейски Съюз по сигурността и външните работи. Тримата разискаха опциите за бързо увеличение на военната помощ за Украйна.

Ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг повтори опасенията на Съединени американски щати, че Китай може да достави Русия с оръжие, за да ѝ помогне да продължи войната си против Украйна и изрази страдание за прекратяването на контракта за нуклеарните оръжия (СТАРТ) от страна на Русия, съобщи Агенция Франс Прес.

" Президентът (Владимир) Путин е този, който стартира тази имперска завоевателна война. Путин е този, който продължава да ескалира войната ", сподели Столтенберг, написа novini.bg.

" Ние също по този начин сме все по-загрижени, че Китай може да възнамерява да даде оръжия за войната на Русия ".

Той съобщи това на взаимна конференция с присъединяване министъра на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба и висшия представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР