Поредно нападение над медик се случи тази нощ в болницата

...
Поредно нападение над медик се случи тази нощ в болницата
Коментари Харесай

Пиян нападна с ножица медицинска сестра в болницата в Търново и я държа за заложница

Поредно нахлуване над доктор се случи тази нощ в болничното заведение във Велико Търново "Д-р Стефан Черкезов ".

Агресията на пийнал пациент от вербална минала в опит за ликвидиране на здравна сестра. Мъжът взел лекарска ножица и я допрял го гърлото на дамата, крещейки „ Ще те убия!”. Потърпевшата се избавила по знамение, защото пияният бил заключил всички порти на отделението. На помощ се притекъл дежурният охранител на болница, натиснали паник бутона, органите на реда пристигнали и отвели нападателя.

Неприятният случай се случил тази заран към 5:45 часа. Проблемният пациент обаче бил докаран още нощес, към среднощ. Случайни минувачи го засекли примрял в региона на спирка „ Качица” и алармирали на телефон 112. Веднага пристигнала кола за спешна помощ, с цел да му окаже незабавна помощ. Оказало се, че мъжът е пийнал и несъответстващ. Още по време на превозването към регионалната болница почнал да буйства. След докарването му в стационара, го поели дежурните в Спешно поделение. На промяна бил напълно женски екип – доктор Янева и здравната сестра Красимира Йорданова.

„ Едва го вкарахме в превързочната и започнахме да го обработваме. Заради рухването се постановяваше да се правят образни проучвания. Той обаче отхвърляше да седне на количка, с цел да го смъкнем за рентген. Потърсихме съдействието на полицията и пристигнаха униформените, които помогнаха за тази цел. Ритал е апаратурата, отказвал е да му се направи фотография, споделиха след това чиновниците на реда”, описа Красимира Йорданова пред вестник Борба.

След като го върнали назад в Спешно поделение траял да буйства и служителите на реда му поставили на ръцете наличните в звеното медицински каиши. Това помогнало за укротяването на пияния пациент краткотрайно и екипът съумял да му постави абокат и да вземе кръв.

„ Пред вратата нямаше други пациенти към този момент и трябваше да отида до неотложния кабинет на отделението. Оставих пациента самичък за няколко минути и внезапно чух мъжки глас да приказва. Отворих вратата, влязох и видях пияния – седнал на бюрото ни, целия в кръв, скочи против мен с лекарската ножица и я опря в гърлото ми. Крещеше,че ще ме убие”, споделя претърпяното сестра Йорданова.

Жената изпаднала в безпомощно положение, почнала да вика за помощ и се отскубнала от нападателя. Опитала да избяга от отделението, само че мъжът бил заключил и трите порти. Стигнала до телефона и в суматохата си набрала номера на координационния център на звеното. Тогава защитата на болничното заведение разрушила вратата и извадила дамата. „ Аз бях заложничка на този мъж няколко минути. В живота ми съм преживявала ужанси неща, само че за първи път изпитах подобен шок”, добавя тя.

Красимира към този момент се е съветвала с юрист и ще си търси правата в съда. Според нея наложително на входа на Спешно поделение би трябвало да има 24-часова защита, която да дава отговор за сигурността и спокойствието единствено за тази здравна конструкция. По нейни думи останалите браншове се заключват нощем и мъчно може да се случи сходно нещо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР