Поредно международно отличие за Евелин Костова, която е звезда в

...
Поредно международно отличие за Евелин Костова, която е звезда в
Коментари Харесай

Евелин Костова за ролята си във филма "Coercion", донесла й награди от фестивали в Прага и Ню Йорк

Поредно интернационално отличие за Евелин Костова, която е звезда в сериала на bTV " Съни бийч ". За ролята си в продукцията " Coercion " (Принуда) българската актриса завоюва премия за най-хубава актриса в късометражен филм от интернационалния кино фестивал в и от фестивал в, които обичайно открояват най-хубавите продукции на месеца. Ето какво показа Евелин Костова за присъединяване си във кино лентата пред Ladyzone.bg.

Разкажи повече за късометражния филм " ", който ти донесе премията.

" А21 " е организация, която се бори с трафика на хора. През 2019 година взеха решение да създадат подобен клип в България, който да им оказва помощ за набиране на средства и да презентират по техни събития. Първоначално концепцията беше просто за клип, въодушевен от същински събития. Те взеха решение да дойдат да го вършат в България. Обадиха ми се за основната роля, съгласих се. Беше доста забавно, тъй като режисьорът и операторът са хора, които работят в тази организация, и са срещали такива дами, които са били жертви на трафик. Те са били доста близо до тези неща и можеха от първо лице да ми опишат по какъв начин стоят нещата. Отговорността беше доста огромна, тъй като е нещо, което в действителност се случва и е съществено наболяла тематика.

Би ли споделила малко повече за сюжета на продукцията?

Темата е тежка. Става дума за едно момиче, което с всичките си средства подхваща пътешестване с най-хубавата си другарка - от западна страна отива да работи в Америка. Тя без да желае, попада в трафик на хора - вземат я за проституция. По време на пътуването приятелката й умира, тъй като пътуват в доста при тежки условия в контейнери в окена - без храна и без вода. Много хора не оцеляват, аз останалите ги вземат да работят. Героинята претърпява доста тежки моменти и по стичане на събитията съумява да избяга от вкъщи, в който я държат да проституира и от индивида, който я е похитил. Успява да избяга и среща положителни хора, които я свързват с организацията.

Какво обръщение би отправила към младите дами защо да внимават, с цел да бъдат в сигурност?

Ако са жертва по някакъв метод - да не се опасяват да приказват за проблемите си. Защото страхът е най-често срещаното - да признаят, да изискат помощ, да поговорят с различен човек. Иначе, на всеки различен човек бих споделила да се вглежда малко повече в хората, с които се разминават на улицата. Защото от време на време подминаваме хора, които биват унизени сега и въобще не си даваме сметка, че ние може да сме индивидът, който да може да им помогне. Нека вземаме малко по-сериозно присъединяване в живота и това, което се случва към нас. Да не бъдем толкоз вглъбени в себе си, тъй като може да пропуснем един подобен късмет, в който да помогнем на някой, който в действителност има потребност.

Вижте какво още показа Евелин Костова в.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР