Поредно изпитание ще има тази вечер "Лудогорец" в Лига Европа.

...
Поредно изпитание ще има тази вечер "Лудогорец" в Лига Европа.
Коментари Харесай

Лудогорец ще търси победа и в гостуването на Еспаньол

Поредно тестване ще има довечера "Лудогорец " в Лига Европа. Отборът отпътува за Барселона с под наем полет от Варна. Мачът му с "Еспаньол " от група "Н " е в 21 ч. локално време на стадион RCDE (Корнеля-Ел Прат) в Барселона.

Важно е да се знае, че локалните закони не разрешават продажбата на билети за бранш "Гости " в деня на мача, както от тима хазаин, по този начин и от тима посетител.

Реал Клуб Депортиво Еспаньол (на испански: RCD Espanyol de Barcelona) е испански състезателен клуб от Барселона. Известен е най-много с футболния си тим. До 2009 година тимът играе домакинските си срещи на Олимпийския стадион "Монтжуик ", който бе хазаин на Олимпийските игри в каталунската столица. От август 2009-а "Еспаньол " се реалокира на ново, лично оборудване - стадион "Корнела Ел Прат ". Въпреки че остава в сянката на локалния си противник ФК "Барселона ", "Еспаньол " е шестият най-успешен тим в Испания.

"Еспаньол " е учреден на 28 октомври 1900 година от Анхел Родригес, студент по машиностроене в Университета на Барселона. Първоначалният дом на клуба е предградието Сария. За обществеността по това време "Еспаньол " е прочут под името "Испанско Футболно общество " (Sociedad Española de Football). "Еспаньол " е първият клуб в Испания учреден извънредно от испански почитатели, обратно на тимове основани от имигранти и сепаратисти като ФК "Барселона " да вземем за пример.

Традиционно, най-много по време на Гражданската война в Испания, "Еспаньол " символизира преданост към Испания за разлика от "Барселона ", която за болшинството каталонци съставлява блян за автономност.

Първите цветове на клуба са жълти фланелки, а късите панталони биват разнообразни съгласно избора на самостоятелния състезател. Приятел на създателя на клуба е представлявал текстилна фабрика и се е случило, тъй че в избран миг е имало остатък на жълт материал. През 1910-а името се трансформира на "Футболен Клуб Еспаньол " (Club Español de Futbol) и публично се постановат синьо-бялото райе като формален екип и съществени цветове в клубната емблема. Синьото и бялото са определени в името на великия каталунски морски адмирал от средновековието Рожер де Луриа. Още след основаването си "Еспаньол " печели през 1903 година шампионатът на Каталуня, и продължава сполучливото си показване играейки в Купата на Краля (Copa del Rey).

На 16 май 2007 година в Глазгоу "Еспаньол " играе край за Купата на УЕФА с различен представител на Примера Дивисион - "Севиля ". Губи обаче нещастно след осъществяване на дузпи с 1:3, в постоянното време резултатът е 2:2. Нападателят на "Еспаньол " Валтер Пандиани става голмайстор на шампионата с 11 гола в 14 мача.

Групата на "Лудогорец " се прибира в България незабавно след мача с "Еспаньол " с полет от Барселона до София. Чартърът на отбора ще кацне на летището в столицата към 5 часа на 8 ноември. Отборът остава в София до неделя, когато гостува на "Витоша " - Бистрица.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР