Поредно германско издание пише за случващото се в България. Антиправителствените

...
Поредно германско издание пише за случващото се в България. Антиправителствените
Коментари Харесай

“Die Zeit”: Новите протестни блокади засилват натиска върху правителството

Поредно немско издание написа за протичащото се в България. Антиправителствените митинги в страната ни не престават към този момент 32 пореден ден. За демонстрациите се написа интензивно зад граница. Световни организации и издания, измежду които ”Шпигел ”, ”Дер Щандарт ”, ”Ройтерс ”, ”Ню Йорк Таймс ”, ”Ал-Джазира ”, ”Евронюз ” и други не стопират да наблюдават ситуацията.
Този път публикацията е на немския седмичник " Die Zeit ". Ето и целият материал:

" Демонстрантите в България ускориха натиска върху ръководещите с нови митинги и по-голяма палаткова обсада. Хвърляха домати и яйца по постройката на Министерския съвет в столицата. Блокираха още веднъж три основни кръстовища, с цел да реализиран настояванията си - оставка на ръководещите, на основния прокурор и нови избори.

Полицията почисти противозаконните палаткови блокади в петък рано сутринта поради недоволства на жители.

Протестиращите в България упорстват за оставката на премиера Бойко Борисов и държавното управление му в продължение на четири седмици. Сегашният кабинет на премиера е на власт от 2017 година Правителството е упрекнато в корупция, мафиотско държание и взаимозависимост от олигархията.

Протести има и във Варна и Пловдив. Там също бяха разчистени палатковите блокади в петък заран.

Държавният глава Румен Радев който поддържа митингите, настоя за полицейско следствие. В изказване във Фейсбук президентът уточни, че репресиите няма да възстановят доверието към кабинета.

“Ако полицията махне палатките, ще ги сложим отново”, съобщи един от протестиращите пред bTV и добави - става дума за игра на котка и мишка.

Правителството отхвърля да подаде оставка поради махленски напън. Заявката е да довърши мандата си и избори да има през март 2021 година "

Превод: Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР