Поредно доказателство за това, че държавата използва институциите за репресии

...
Поредно доказателство за това, че държавата използва институциите за репресии
Коментари Харесай

Още една наказателна акция по модела ”Хиполенд”

Поредно доказателство за това, че страната употребява институциите за репресии се появи през вчерашния ден. Акция, сходна на тази в магазина за играчки “Хиполенд” се е провела в пловдивско. Според описа на притежателя на обекта негови чиновници са отишли на митинга в Пловдив на 2 септември с брандиран бус, а два дни по-късно на врата на офиса почукали четири институции.
Става дума за винарна “Загрей” в Първомай. Неин притежател е някогашният народен представител от Национална движение „Симеон Втори" Йордан Костадинов. Той споделя пред OFFNews, че негови чиновници са решили да се включат в демонстрациите в Пловдив на 2 септември - денят, в който се организира Великото национално въстание. Те са потеглили от Първомай за града под тепетата с брандиран с логото на компанията бус.

Били спрени по пътя от полиция, а инспекцията траяла 45 минути. Работниците декларирали пред органите на реда къде отиват, от своя страна униформените записали персоналните им данни и ги пуснали да продължат.

Два дни по-късно във винарната почнала огромна инспекция на Национална агенция за приходите, Агенция “Митници”, Държавна фирма “Земеделие” и Икономическа полиция.

Две от институциите - Национална агенция за приходите и ДФЗ са си тръгнали доста бързо - проверяващите са споделили, че не виждат каквото и да е съображение за инспекция. Другите две институции - " Митници " и Икономическа полиция са проверявали дълго. След инспекцията написали протокол, че няма никакви нарушавания, споделя притежателя.

По думите му инспекции във винарната има почти един път на 6 месеца. Но от началото на нейното битие инспекции постоянно са се осъществявали от не повече от една институция по едно и също време. Според него е явно, че инспекцията е наказателна акция, поради присъединяване на служащите на митинга.

“Аз запитвам кой е този държавен чиновник, който има пълномощията да изпрати 4 институции по едно и също време на инспекция. Трябва да е върховен чиновник. желая да знам кой е и дали е превишил пълномощията си”, показва Костадинов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР