Поредният вариант на Закона за хората с увреждания ще бъде

...
Поредният вариант на Закона за хората с увреждания ще бъде
Коментари Харесай

Депутати от БСП се срещнаха с Националния съвет на Трудово-производителните кооперации



Поредният вид на Закона за хората с увреждания ще бъде разискван в петък в Министерски съвет. Това стана ясно след среща на депутатите от Българска социалистическа партия Крум Зарков и Атанас Зафиров с Националния съвет на трудово-производителните кооперации в България. 

От БСП ще употребяват експертния опит на ТПК по отношение на развиването на обществената стопанска система и насърчаването на кооперативната активност, която има за цел да интегрира хората с увреждания. Предстоят поредност от съответни работни срещи, с цел да бъдат разисквани законодателни ограничения в региона на данъчната политика. Депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков разясни:

„ Основен ключ в икономическата опция, която предлагаме ние от Българска социалистическа партия, ще бъдат кооперациите, като качествено различен вид на стопанската система. Не стопанска система, която работи за няколко индивида, а стопанска система, която работи за хората, които основават. И по тази причина и намерихме ужасно доста допирни точки сред нашата визия и политиките, битките, борбите на трудово-производителните кооперации. Политика, която основава работни места тук в България “.

Стилиян Баласопулов, ръководител на Националния съвет на ТПК настоя и за повече тласъци и за работодателите:

„ Тъй като концепцията, с изключение на профилираните предприятия и кооперации, да се ангажират и работодателите, които да се създадат даже квоти и те да одобряват хора с увреждания. Но бизнесът не може да бъде принуден силово да одобри човек за работа ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР