Поредният търговски обект в Разложко ще бъде запечатан от НАП

...
Поредният търговски обект в Разложко ще бъде запечатан от НАП
Коментари Харесай

Данъчни влязоха в железарски магазин в разложкото село Баня и се стъписаха

Поредният търговски обект в Разложко ще бъде запечатан от Национална агенция за приходите поради установени данъчни нарушавания, написа Struma.bg. Принудителна административна мярка „ запечатване на обекта “ ще бъде наложена на железарски магазин в разложкото село Баня, благосъстоятелност на благоевградчанина Тодор Георгиев, поради отвод да бъдат предоставени на финансовите инспектори документите на касовия уред, което е жестоко нарушаване и допуска неизправност на устройството.

Освен това по време на инспекцията намиращата се в обекта служителка е отказала подпомагане на инспекторите на Национална агенция за приходите, като показала жестоко отношение към тях, което наложило намесата на полицията.

Съобщение, че обектът ще бъде запечатан, към този момент е закачено на вратата на магазина. Веднага след стартиране на заповедта за налагане на насилствената административна мярка от шефа на Търговско дружество на Национална агенция за приходите – София ще бъдат подхванати дейности по запечатване на обекта.

Както „ Струма “ писа, в първите 10 дни от началото на Кампания 2018 поради данъчни нарушавания насилствената административна мярка „ запечатване на обекта “ е наложена на още осем обекта, от които четири в Банско и четири в Разлог. На други 10 са формирани актове за открити административни нарушавания. Цифрите демонстрират забележителен спад в броя на нарушаванията през тази година спрямо тези от миналата.

От общо 550 инспекции, осъществени от финансовите инспектори в Банско и района, са установени едвам 18 нарушавания. За същия интервал на 2017 година инспекторите са създали съвсем два пъти по-малко инспекции – общо 380, и са издали повече актове – общо 30, което приказва за повишение на фискалната просвета на задължените лица.

Нито едно нарушаване не бе установено и в края на предходната седмица при акция взаимно с медии, при която бяха осъществени 30 инспекции на търговски обекти в Банско единствено за една нощ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР