Поредният сняг за енти път изненада неподготвените да реагират адекватно

...
Поредният сняг за енти път изненада неподготвените да реагират адекватно
Коментари Харесай

Да залеем инситуциите с жалби за снега!

Поредният сняг за енти път изненада неподготвените да реагират съответно в зимни условия родни институции. От тази блага родна картинка не се изненадват единствено драгите данъкоплатци – водачи или пешеходци.

Още първоначално е значимо да напомним уверенията на пътната организация и Министерство на регионалното развитие, направени при започване на ноември т.г.: „ Добра е организацията за посрещане на зимния сезон и почистването на републиканските пътища в страната. Направената инспекция на пътноподдържащите компании във всички области демонстрира, че са доставени над 60% от нужните количества инертни и химически материали за цялата страна. В ход е преоборудването на машините. По-голямата част от нужната техника към този момент е ситуирана в пунктовете”.

Да се чуди човек при цялата тази „ готовност” по какъв начин по този начин се стигна до такава степен, че на Автомагистрала „ Хемус” обезверени от часове висене водачи и пасажери, слязоха и заиграха хоро в снега и на студа, до момента в който благоволят да им почистят трасето!

Вбесена по същите аргументи депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова сигнализира АПИ, че е пътувала три часа от Благоевград до София, заради непочистения от снега път.
„ АПИ, кой почиства тази автомагистрала? Имена?
Писна ми Борисов и ГЕРБ да са отговорни!”, изригна националната представителка и на страницата си във Facebook.

После добави: „ Има смисъл да се алармира за нередности! Въпреки това, ще задам въпрос на парламентарен надзор на министър Аврамова коя е компанията, по кое време е сключила контракт за снегопочистване и на каква цена? Считам, че е част от отговорностите на народния представител да търси отговори за разходването на публични средства. С писменият отговор на министър Аврамова ще ви срещна тук”.

Няма и час по-късно от АПИ общително оповестиха, че ще „ глобяват пътноподдържащата компания на Автомагистрала "Струма ", виновна за снегопочистването на магистралния сектор на територията на област Кюстендил. Причината е установено забавяне при снегопочистващите действия през днешния ден. За по-бързото разчистване на правата при снеговалежа е обезпечена почистваща техника от други пътноподдръжащи дружества”.

Това добре, но би трябвало ли ние, простосмъртните жители, да затъваме в преспи или като тези на „ Хемус” да въртим хора от обезсърчение? Защото не по всички пътища на родината пъплят депутатите, които да стряскат потъналите в зимен сън компании и институции?

Не е по-розово ситуацията и на пешеходците, които се борят с непочистени тротоари и пътища в огромни и по-малки селища в страната. Вярно, че общините се оправдават, че и жителите не си почистват пред жилищата, както са им вменили. Ама какъв брой са санкционираните от ведомствата по тази причина и къде са парите от тези възможни наказания?!

Най-вече обаче дали, в случай че всички се юрнем да се жалваме от бездействието на институциите, това ще има някакъв резултат?! Кой знае, може пък да се изплашен и проработят по-ефективно! Ето, в София при започване на тази година бе оповестено, че почистващите компании са санкционирани с над 3 милиона лв., а към този момент падна и нов сняг...
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР