Поредният случай с разкрита нарколаборатория в Бургас съвпадна с първата

...
Поредният случай с разкрита нарколаборатория в Бургас съвпадна с първата
Коментари Харесай

Образователна лекция за наркотиците съвпадна с разкритие на нелегална нарколаборатория в Бургас

Поредният случай с разкрита нарколаборатория в Бургас съответства с първата среща за тази година на магистрати и възпитаници във връзка дрогата и рисковите последствия, освен за здравето, само че и въобще за живота на младежите.
В деня, в който се продеде полемиката от полицията оповестиха, че трима мъже на възраст 21 и 29 години са арестувани, тъй като са произвеждали в избеното помещение към дома им синтетични опиати. Намерени са хапчета, колби, червен фосфор, киселини, други материали, които се употребяват за тази активност.
Зачестилите престъпни случаи дадоха мотивация на магистратите да приказват пред зрелостници от Профилираната гимназия за непознати езици „ Васил Левски” по тематиката: „ Видове опиати, влияние върху човешкия организъм и наказателна отговорност”. Учениците също се включиха в диалога, задавайки въпроси. Те желаеха да знаят има ли полицейски чадър над разпространителите на опиати, до каква степен полицията ревизира анонимни сигнали и по други тематики, които ги интересуват.
Заместник-административният началник на Бургаска апелативна прокуратура Йовита Григорова и старши контрольор Христо Грудов, който е шеф група „ Наркотици” към отдел „ Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас, дадоха отговор на въпросите.
Прокурор Григорова изясни, че младежите са най-засегнати от опиатите, като консуматори и разпространители. Тя сигнализира и за по този начин наречения „ друсан чай”, за който би трябвало да се внимава, тъй като е като елементарния чай, само че с добавени синтетични канабоиди.
Старши контрольор Христо Грудов, подсети, че най-честите проблемите на полицията са с разпространителите на синтетични опиати и марихуана. Той педупреди, че се касае най-много за домашни лаборатории, при които в неприятни хигиенични условия, неквалифицирани лица добиват неразбираеми по рода си и химични вещества. Разяснителните срещи ще продължат и с възпитаници от други учебни заведения в града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР