Поредният случай на агресия между роми и българи в с.

...
Поредният случай на агресия между роми и българи в с.
Коментари Харесай

Социалната бомба на ромското малцинство засяга националната сигурност

Поредният случай на експанзия сред роми и българи в с. Войводиново ни върна в действителността, в която разделянето и омразата служат от една страна за рейтинга на псевдопатриоти и популисти, от друга – за сближение на ромите зад ромски водачи на кланов принцип
И в двата случая това е нечиста сделка, ориентирана против ползите на България и нейните жители. Това се споделя в позиция на Политическа партия „ МИР “, в която се показва още, че „ безотговорност и боязън водят до политически и стопански дивиденти за едни, само че до слаба страна за всички нас, останалите “.

„ В тази нагнетена обстановка, в спешните региони има единствено едно общо виждане сред българи и роми – никой не има вяра на страната! Никой не има вяра, че ще бъде въздадена справедливост; никой не има вяра, че ще бъде защитен; никой не има вяра, че ще има ред; никой не има вяра, че ще има обществена политика, нито икономическо развиване. Време е някой самоуверено да каже, че медалът има две страни и има потребност от дълготрайна политика, засягаща и двете страни “, допълват още от партията.

Експертният екип на политическата групировка предлага пакет от съответни ограничения и политики. Трябва да се спрат обществените заплащания на всеки жител, в случай че детето му не посещава учебно заведение. Необходимо е преустановяване на практиката за селектиране на напълно етнически еднородни паралелки в учебните заведения. Тази политика изисква схващане и работа и с двете страни. Предлагаме основаването на смесени патрули на Полицията в регионите с съсредоточено ромско население. Това значи промяна и в Министерство на вътрешните работи. Искаме еднообразно отнасяне на всички жители при кражбите на ток и вода. Нужно е строго съблюдаване на закона при раждания от малолетни. За това ще помогне провеждането на взаимни просветителни акции с Министерството на образованието и Министерството на здравеопазването за рисковете от ранен секс, ограниченията за безвреден секс и хигиена. Ще е от изгода и организирането на специфични стратегии за социализация и приобщаване към учебното заведение през спорт и спортни действия на подрастващите в местата с съсредоточено ромско население. Предлагаме взаимна акция сред Министерство на образованието и Българската православна черква за ограмотяване и духовно израстване на искащите жители от ромски генезис в съответните епархии. Осигуряване на районни стратегии за облагородяване на средата, инфраструктурата и засищане с улично осветяване на ромските квартали потвърдено ще понижи престъпността. Една от ограниченията е ангажиране на обществено декласирани представители на ромската общественост в държавни стратегии, изискващи ниско дипломиран труд. Необходимо е и разработване от Народното събрание на специфична дълготрайна стратегия да ресоциализация на ромската общественост в границите на обществото с небосвод от 20 години, чийто запас да бъде ориентиран към възрастовата категория деца от общността сред 8 и 16 години.

„ Политическа партия МИР приема настоящето положение на казуса за натурален спор в обществото, който носи големи материални и духовни вреди и непосредствено визира националната сигурност на България “, безапелационен е ръководителят на партията Симеон Славчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР