Поредният шумен случай, заради който беше повдигнато обвинение на вокалиста

...
Поредният шумен случай, заради който беше повдигнато обвинение на вокалиста
Коментари Харесай

Дела за сексуален тормоз след десетилетия: Нов бизнес или закъсняло възмездие?

Поредният гръмък случай, поради който беше повдигнато обвиняване на вокалиста на " Аеросмит ", се случва през 70-те години на предишния век. Тогава Стивън Тейлър е 26-годишен рок музикант и има връзка с малолетно момиче. Самият Тейлър в своите мемоари е споменавал частично за случая, без да се загатва същинското име на момичето.

.
Групата " Аеросмит "

 

История отпреди съвсем пет десетилетия заживява нов живот под формата на правосъден иск против рок легендата Тейлър, заведен от Джулия Холкомб в съда в Лос Анджелис. Жената упреква музиканта в полово посягане против малолетно лице, тъй като по времето, в което е била с него, е 16-годишна. Към обвиняванията си Холкомб прибавя тормоз и " съзнателно причиняване на прочувствен стрес ". Самият иск става вероятен, откакто в Калифорния, Съединени американски щати, през 2019г. бе признат така наречен " Закон за децата жертви. "

 

Давностният период за посягане против малолетни бе анулиран и в границите на 3 години хора, които са били обект на принуждение, могат да подадат искове, които да потвърдят пред съда. Крайният период за това е м. декември 2022г .

.
Джулия Холкомб и Стивън Тейлър през 70-те години на 20. век

 

Джулия Холкомб споделя своята версия за случилото се преди половин век. Тя твърди, че Тайлър е убедил майката на Холкомб да му даде настойничество над нея, когато тя е била на 16 години. Това ѝ е разрешило да живее с него и да влезе в полова връзка. Историята почнала през 1973г. и траяла към 3 години. В правосъдния документ не се загатва името на Стивън Тейлър, изданието напомня, че Холкомб се появява още през 1976г. в публикация за бандата. Тогава тя споделя обществено за прекарванията си с музиканта. Снимки от този интервал също са оповестени в годините. Искът също така непосредствено цитира записките на Тейлър. В книгата Тайлър споделя, че " съвсем е взел младоженка тийнейджърка " и че " родителите ѝ се влюбиха в мен, подписаха документ, че ще имам настойничество, с цел да не ме арестуват, в случай че я изведа отвън щата. Взех я на турне с мен. "

 

В записките анонимността на тийнейджърката е непокътната. Но съгласно Холкомб все пак тя е подложена на " насилствена позорна популярност ", като хипотетичното принуждение от негова страна е показано като " сантиментална, любовна връзка ". В желае си дамата споделя още, че " е била безсилна да се опълчи на властта, славата и забележителните финансови благоприятни условия " на Тейлър.

.
Групата " Аеросмит "

 

Джулия Холкомб споделя, че се е срещнала с Тейлър през 1973г., малко след 16-ия ѝ рожден ден, когато групата изнася концерт в Портланд, Орегон. След шоуто Тейлър отвел Холкомб в хотелската си стая, където разискали възрастта ѝ и за какво е била сама цяла нощ на открито. Разговаряли за проблемите ѝ вкъщи, а по-късно " направил разнообразни дейности на незаконно полово държание с нея ". През 1974г. Тейлър убеждава майката на Холкомб да му разреши да стане неин аставник. Той дава обещание да я запише на учебно заведение и да ѝ обезпечи медицински грижи. Днес версията в правосъдния иск е, че той " не е извършил свястно тези обещания, а вместо това е траял да пътува с ищцата, да я атакува и да ѝ дава алкохол и опиати ".

 

През 1975г., когато е на 17 години Холкомб е забременяла. Тейлър е настоял да махне детето с причини, че може да има последствия върху него поради пожар в жилището им. След процедурата дамата твърди, че е напуснала вокалиста на " Аеросмит " и се е върнала в Портланд, с цел да промени живота си. Там е срещнала брачна половинка си и е загърбила предишното. Всичко се трансформирало, когато музикантът описал историята им в книгата си, за което не е поискано единодушието ѝ. В желае дамата декларира, че е упомената в благодарностите към автобиографията на Тейлър, което в допълнение е нарушило анонимността ѝ. В тази част от изданието, само че не и в сюжетния роман, е включена Джулия Халкомб, което може да е неверно изписване на името ѝ. Оказва се, че правосъдният иск, заведен в последния вероятен по закон миг, не е първият случай, в който Холкомб споделя от първо лице и с името си детайлности за тригодишната си връзка с Тейлър.

 


.
Групата " Аеросмит "


 

През 2011г. Джулия Халкомб е изложила доста от изказванията, които са поместени в документите за пред съда, за извънредно десния уеб страница, пропагандиращ за възбрана на абортите в Съединени американски щати Lifesitenews. Жената е взела участие и в излъчвания, отдадени на акцията против правото на избор на дамите дали да прекратят нежелана бременност, взе участие и в документален филм от 2021 година, отдаден на половите похищения в културата на рок музиката.

.

 

Тя е представител на извънредно консервативните религиозни среди, изявява се като преподавател, като се показва точно като някогашна другарка на Стивън Тейлър, а по-късно като актьор в региона на рисуването и в частност иконографията.

 

Друг актьор от шоубизнеса , против който се водят няколко каузи за полови закононарушения, е. Спейси бе упрекнат в още седем полови закононарушения против един мъж, оповестиха прокурорите, представени от ”Guardian ”. През октомври 2022г. правосъдното жури по цивилен развой в Ню Йорк против Кевин Спейси отхвърли обвиняванията на артист против него в полови похищения. Сега Антъни Рап твърди, че Спейси се е опитал да го съблазни на празненство в Манхатън преди 36 години, и изиска 40 милиона $ за нанесени вреди. По това време Рап е бил на 14 години, а бъдещата холивудска звезда - на 26.

.

Кевин Спейси

 

На 3-ти ноември 2017 г. Netflix публично разгласи отлагането на фотосите на сериала „ Къща от карти “, до момента в който Спейси не бъде сменен. 63-годишният Спейси печели най-престижната премия в света на " Седмото изкуство " два пъти - за най-хубава поддържаща роля във кино лентата " Обичайните обвинени " през 1995 година и за най-хубав артист за " Американски прелести " три години по-късно. Той се снима и в " Къща от карти ", само че бе изключен от хитовия сериал поради обвиняванията в полови похищения.

 

Антъни Рап е прочут от филмите „ Приключенията на бавачката “ и телевизионния „ Стар трек: Откритие “ („ Star Trek: Discovery “).

 

През месец август 2022г. бебето от корицата на албума на " Нирвана " съди групата за детска порнография.

.

 

Като бебе той е сниман за корицата на паметния албум на групата " Nevermind ". Изображението на четиримесечно бебе, което плува в басейн пред доларова банкнота, закачена на въдица е предоставена от фамилията на " Нирвана ". По думите на Спенсър голият му облик е детска порнография. Мъжът е завел дело против музикантите, в което твърди, че голият му облик е детска порнография. Това е една от най-разпознаваемите обложки на музикални албуми на всички времена.

.

30-годишният Спенсър Елдън

 

Подобни фотоси на бебета нормално не се смятат за детска порнография, според законодателството на Съединени американски щати. Адвокатът на Елдън, Робърт Й. Луис, разяснява, че включването на доларовата банкнота (която е поставена след снимането на снимката) кара малолетният да наподобява „ като секс служащ “. Той желае обезщетение в размер на най -малко 150 000 $ (109 000 паунда) от всеки от 15 -те обвинени, измежду които оживелите членове на групата Дейв Грол и Кристи Новоселич, шефовете на имението на Кърт Кобейн, някогашната брачна половинка на Кобейн Кортни Лав и фотографът Кърк Уедъл.

 

Другият фрапиращ случай е от първите дни на 2023г. Актьорите от кино лентата " Ромео и Жулиета " на Франко Дзефирели ще съдят филмовата компания " Парамаунт ", тъй като съгласно тях са принудени да се снимат голи за продукцията. През 1968г. Оливия Хъси и Ленард Уайтинг са на 15 и 16 години по време на фотосите. И двамата печелят премия " Златен глобус " за актьорските си осъществявания.

 

Макар към този момент да са над 70-годишни двамата артисти са подали тъжба в Санта Моника през предходната седмица. Според обвиняванията им студиото, което е продуцирало кино лентата, ги е експлоатирало полово, до момента в който са били малолетни, разпространявайки сцена с голите им тела. Според тях режисьорът Франко Дзефирели, който е умрял през 2019г., е упорствал голата сцена да бъде снимана, тъй като без нея " филмът ще се провали ".

.
Оливия Хъси и Ленърд Уайтинг по време на фотосите на кино лентата " Ромео и Жулиета " през 1968г.

 

Първоначално сцената е била замислена с присъединяване на актьорите, облечени в долни дрехи. В деня на фотосите двамата млади артисти са разбрали, че ще вземат участие в гола сцена. Режисьорът Дзефирели ги е заплашил, че отводът им ще докара до овакантяване на Холивуд и неспособност да продължат да работят в киното.

 

Дзефирели е уверил Хъси и Уайтинг, че фотоси на голите им тела след това няма да бъдат популяризирани. Според тях Студиото е знаело или би трябвало да знае, че фотосите ще бъдат публикувани скрито.

 

Двамата настояват, че са страдали от тревога и са били смутени в продължение на пет десетилетия след излизането на кино лентата. Оливия Хъси и Ленард Уайтинг претендират за обезщетение в размер на 500 милиона щатски $. Според юриста им Соломон Грисън прочувствените вреди са траяли през годините, изключително след стартирането на нова версия на кино лентата. Засега студио " Парамаунт " не дава отговор на обвиняванията.

Списание " Варайъти " акцентира, че Оливия Хъси е защитила голата сцена в изявление през 2018 година " Беше належащо за кино лентата ", е споделила Хъси във връзка сцената.

 

" Ромео и Жулиета " получава четири номинации за премия " Оскар " през 1969г. - за най-хубав филм, костюми, постановка и операторско майсторство. Печели награди за най-хубав филм и костюми.

 

Но от къде стартира всичко, което поде вълна от подаване на правосъдни искове за големи суми против съответни причинители?

 

През 2017г. след сигналите против филмовия продуцент Харви Уайнстийн, които го упрекват в обезчестяване на доста актриси от Холивуд, сложиха началото на придвижването #Аз Също (#MeToo). В беше приет за отговорен за обезчестяване от правосъден състав в Лос Анджелис. Седемдесетгодишният киномагнат си присъда за обезчестяване и полов тормоз, присъдена от правосъден състав в Ню Йорк през 2020г

 

Обвинението разказва филмовия продуцент Харви Уайнстийн като авторитетен кино продуцент, който през годините е попречил жертвите си да приказват от боязън това да не се отрази на кариерите им..

.

Харви Уайнстийн

 

След всички зачестили случаи на заведени тъжби за компенсации, чиито искове са за големи суми пари, безспорно на напред във времето се откроява въпросът: " Това търсене на закъсняло отмъщение ли е или има друго? " Давността на действията от дълго време е надхвърлила няколко десетилетия, а и част от участващите към този момент не са на този свят или са на напреднала възраст. Ако даването на толкоз огромна публичност и оповестението на тези случаи в международен мащаб не цели отмъщение, а само следващия заработен хонорар, посредством приемането на компенсации и увреждане на имиджа на съответния причинител, тогава това е доста тревожно, тъй като излиза, че стремежът на всичко това, е само натрупването на лесни и бързи пари.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР