Поредният проект за подобряване на инфраструктурата на Ловеч бе финализиран

...
Поредният проект за подобряване на инфраструктурата на Ловеч бе финализиран
Коментари Харесай

Финализиран бе инфраструктурен проект в ловешкия квартал Дикисана

Поредният план за възстановяване на инфраструктурата на Ловеч бе финализиран на 14 октомври в кв. „ Дикисана “, оповестиха от пресцентъра на общината.

През последните три години са реновирани общо 13 улици, като през актуалната година са ремонтирани ул. „ Чаталджа “, „ Тракийска “, „ Осъмски левент “ и „ Княз Александър Батенберг “ – север. Това, което вършим, е за един по-добър живот на жителите на квартала, сподели кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. Тя напомни, че тази година общината влага над 4 млн. лв. в инфраструктура, като огромната част от тези средства са държавни. След като означи какво е свършено в кв. „ Гозница “ и по улиците „ Осъмска “ и „ Крайречна “, кметът на Ловеч заяви, че сега върви подмяната на ВиК мрежата в кв. „ Младост “ за 811 000 лв., а следващата година ще се премине и към ремонт на пътната инфраструктура.

Днес в квартала пристигнаха зам.-кметовете Цветан Георгиев, Венцислав Христов и Даниел Колев, основният проектант на общината арх. Минчо Петков, Венцислав Дилков от компанията на изпълнителя и други. Ставрофорен иконом Любомир Казашки отслужи благослов, молитва за здраве и напръска със свещена вода присъстващите посетители и жители. Ремонтът е от изключителна значимост, защото улиците в квартала обслужват главно жилищни парцели, само че обезпечават и връзка с Езиковата гимназия и едно лечебно заведение.

Само в четирите улици са положени 4100 кв. метра асфалтови настилки с широчина от 5,6 и 8 метра, както и 2 676 кв. метра тротоари с бетонови плочи. Към всички парцели са обезпечени подходи с намален бордюр и е сложена 687 метра нова кабелна мрежа. Премахнати са противозаконните гаражи на ул. „ Ал. Батенберг “ и беше освободено пътното платно, което преди беше безусловно затворено. Изградени са нови „ джобове “ с размери за разполагане на един или повече контейнери за боклуци.

Уличните кръстовища са реконструирани, като бордюрите са намалени, сложени са тактилни плочи на рампите за обезпечаване на налична среда за хора с увреждания. Новите настилки усъвършенстват доста отводняването на улиците, построени са 10 дъждоприемни шахти, а съществуващите са почистени. Монтирана е нова отвесна сигнализация и е положена нова хоризонтална маркировка. Общата стойност на ремонта на тези улици е 870 714 лв. с Данък добавена стойност. Общата сума за квартала е близо 2 млн. и 800 хиляди лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР