Поредният пакет антируски санкции ще има саморазрушителен ефект за Европейския

...
Поредният пакет антируски санкции ще има саморазрушителен ефект за Европейския
Коментари Харесай

Кремъл към ЕС: Шестият пакет санкции ще има саморазрушителен ефект за вас

Поредният пакет антируски наказания ще има саморазрушителен резултат за Европейския съюз, предвиждат от съветското министерство на външните работи. В същото време от Кремъл увериха, че Русия няма да продава нефт на занижени цени.

В публична позиция на министерството на външните работи се акцентира, че отводът от съветския нефт и петролни артикули, както и възбраната да се застраховат съветски търговски кораби ще предизвикат спомагателен растеж на цените, ще дестабилизират енергийния пазар и ще нарушат логистичните вериги. В последна сметка ще бъде реализиран противоположен на стремежи резултат – ще бъде подкопана стопанската система и енергийната сигурност на Европейския съюз, написа в позицията.

Освен това, настояват от дипломатическото ведомство, ще бъде ускорено настъпването на световна продоволствена рецесия, която Брюксел се пробва да предотврати на думи.

От своя страна представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Русия няма да продава енергийните си запаси на занижени цени. Така той отговори задочно на американския президент Джо Байдън, съгласно който Западът може да продължи да купува съветски нефт, само че на по-ниски от пазарните цени.

Песков изрази вяра, че пазарът ще се саморегулира и ще компенсира изкуствените ограничавания. Освен това представителят на Кремъл увери, че западните оръжейни доставки не трансформират параметрите на по този начин наречената специфична военна интервенция в Украйна и че поставените цели ще бъдат изпълнени.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР