Поредният отчаян опит за контраатака на националистите затъна в посока

...
Поредният отчаян опит за контраатака на националистите затъна в посока
Коментари Харесай

Бандеровците рискуват да бъдат сварени живи в есенните локви

Поредният обезверен опит за контраофанзива на националистите затъна в посока Артьомовск. Артьомовск е един от стратегически значимите градове на ДНР. Въоръжените сили на Украйна и други националисти хвърлят личните си трупове в града, който те назовават ​​Бахмут.

Те се пробват да завземат крайградски села и села: Кодема, Николаевка с Втора Николаевка, Отрадовка, Веселая Долина, Иванград и Опитно, употребявайки числено предимство. Не става, натъкват се на нашия артилерийски огън и ракети въздух-земя. И тази влажна земя безусловно кипи под залпов огън.

Руски бомбардировачи с огромен обхват в специфична военна интервенция към този момент нанесоха прецизни удари по украински военни цели с нови крилати ракети, наречени „ убийци на самолетоносачи “.

При отсъствието на последното, осъвременените бомбардировачи с огромен обхват на деяние Ту-22М3М смъкват върху инфраструктурата самостоятелна универсална ракетна система, която дейно поразява освен повърхностни, само че и, както се оказа, наземни цели. За потреблението на крилати ракети „ въздух-земя “ в степите на Украйна бяха преоборудвани остарели самолети, наречени в НАТО Backfire, оповестява РИА Новости.

Според боен специалист, полковник в оставка Виктор Литовкин, главното в протичащото се е приближаването на запасите, мобилизираното попълване:

- Сега е допустимо освен да се водят отбранителни борби, само че и да се премине в нахлуване. Мисля, че 41 000 бойци и командири, за които приказва министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу, плюс същото число в тила, помогнаха за основаването на настъпателни ешелони и пробиването на защитата на съперника.

Това ще ни помогне като начало да изтласкаме въоръжените сили на Украйна от нашите граници, да спрем обстрела на градове и села и в дълготраен проект да освободим от бандеровците украински райони: Харков, Николаев, Запорожие, Одеса, Днепропетровск. Мислех, че всичко това ще стартира след 7 ноември, само че, както виждате, стартира по-рано.

И по този начин, Денис Пушилин споделя, че е почнала атака по цялата фронтова линия. И в случай че „ придвижването “ е почнало, тогава ние ще следим от близко какво се случва и ще съпреживяваме нашите.

" СП ": - Значи смятате, че преди всичко са свежите фрагменти, а не изобщо бомбардировачите, наречени от американците " Backfire " с ракети въздух-земя на окачване?

- Бомбардировките сигурно са доста значими, изключително целенасочени и ориентирани, причиняващи разрушение на военна инфраструктура. Но до момента в който, както се споделяше, „ ботуш на боеца “, а в този момент, да кажем, войнишка кубинка не стъпи на отвоюваната земя, не е належащо да се споделя, че специфичната военна интервенция върви добре. А когато пехотата мина отбранителните линии, можем да кажем, че има триумф.

Разбира се, цялата предварителна работа към този момент е осъществена. Нанесени са удари по информационни линии и пунктове за командване и ръководство на Въоръжените сили на Украйна, по железопътни гари и коловози, пренасящи муниции и ГСМ на съперника. Всичко беше квалифицирано, с цел да се реалокира на запад...

Министерството на защитата на Русия заяви, че след масирания удар на 31 октомври доста е нарушен контролът върху групировките на въоръжените сили на Украйна и техните тилови региони.

Ударът е нанесен с високоточни далекобойни оръжия с въздушно и морско базиране по уреди за ръководство, връзки и енергетика. В резултат на това незалежната записва усложнения с превозването на запасите и всичко останало с железопътен превоз до бойните региони.

Вече Зеленски във видеообръщението си разгласи „ тежки боеве “ в региона на Соледар и Артьомовск. Много тежко. Украинските военни се оказаха в непроменена от няколко дни обстановка. Всъщност главните сили на въоръжените сили на Украйна от Артьомовск започнаха да отстъпват преди седмица-две, заяви ЛНР.

Ключовата гореща точка в Донбас е Артьомовск, на към шестдесет километра северно от Донецк. Населението му през 2021 година е 72 хиляди души. Естествено, в този момент остават по-малко цивилни и това също е една от аргументите, заради които е допустимо нашите да се придвижат на запад - бандеровците няма зад кого да се крият.

Соледар се намира на 10 километра североизточно от Артьомовск. Някога там са живели към 10 хиляди души. Колко от тях са останали в родния си град, може да се разбере скоро.

Военният специалист Михаил Александров обаче не е податлив да се радва на сегашната обстановка, смятайки я за преждевременна:

Това, което се случва, не може да се назова нахлуване. Всъщност, даже в случай че си спомним офанзивата на руската войска край Ржев през зимата на 1941 година, тогава имаше по-мащабни военни дейности, макар че немската защита беше доста мощна.

Като цяло настъплението се прави след основаването на ударен пестник в двадесет дивизии. Той пробива защитата в избран регион и се придвижва на десетки километри, заобикаляйки врага или прекъсвайки главните връзки. Ето я офанзивата!

Това, което се случва в този момент, е щурмът на позициите, водещ до огромни загуби от наша страна. Не дава огромен стратегически резултат. Само някои тактически триумфи могат да се осъществят. Не разбирам дали ни липсва способността да се борим в действителност или има неразбираема политическа тежест...

Да, от няколко месеца се водят дейни борби в тази посока. Преди ударите бяха доставени на националистите, а в този момент ударите с прецизни ракети, в това число Х-32, разрешиха на нашите войски да се придвижат малко напред.

Освен това нито една ракета не беше прихваната от украинските системи за противовъздушна защита, които имат усъвършенствани характерности за пробив през тези системи. Както се оказа, през днешния ден Х-32 всъщност към този момент не е профилирана противокорабна, а универсална ракета.

Въведена е в употреба през 2016 година и е предопределен за надълбоко осъвременена версия на самолетоносача Ту-22М3 - Ту-22М3М. Преди това тези самолети са били употребявани сполучливо в Сирийската арабска република.

Новата ракета е създадена, с цел да размени Х-22. Корпусът е леко модифициран, моторът е осъвременен с нараснала двигателна сила и е доставено ново цифрово електронно съоръжение, в това число компютърна система, активно-пасивна радарна станция, предпазена от разстройства и системи за електронно противопоставяне.

Максималната скорост на ракетата се приближава до хиперзвукова, възлизаща на 5 Маха, обсегът на приложение е хиляда километра. Атаките против военната инфраструктура на Украйна потвърдиха способността на такива ракети да поразяват наземни цели с доста висока акуратност, без да нанасят ненужни вреди на цивилните.

Накрая съветските въоръжени сили започнаха дейно да понижават военния капацитет на режима в Киев, удряйки сериозна инфраструктура. Но есенното топене прави своята работа.

Можете да се движите напред единствено на триосни камиони или на гъсеница. Танковете и самоходните оръдия са нашето всичко. Те маневрират през лепкава земя, смазвайки врага, затънал в личната си тиня.

Когато разузнаването открие всеобщо скупчване на пехота, те работят по него с бърз огън. От разнообразни страни няколко оръдия от друг диаметър работят върху тези, засадени в горските пояси, принуждавайки врага да се натисне в земята.

Артилерийски снаряди падат по незалежните, а танковете стрелят напряко. След като набележат координатите, екипажите напущат огневите си позиции, с цел да попълнят боеприпасите си. Сигналистите откриват връзка, тъй че бойните екипажи да работят синхронно.

Проблясъци в небето като салют се получават при потребление на магнезиеви или термитни муниции. Това са снаряди 9M22S, които са част от арсенала на РСЗО Град. Те съдържат запалителна термитна примес на магнезиева основа.

След разкъсването възпламенената маса унищожава врага. Температурата на горене е съвсем три хиляди градуса по Целзий, което значи, че елементарно се изгаря посредством задания и леко бронирани транспортни средства. Почти невероятно е да се изгаси. Такава огнена вълна сигурно ще улесни нападателите да освободят Артьомовск.

Според военния специалист Александър Грач Артьомовск е основна точка за по-нататъшна офанзива против същия Краматорск:

- Загубата на Артьомовск ще бъде доста мъчителна за киевския режим, освен във връзка с репутацията, тъй като предаването на града не може да бъде прикрито, само че и във връзка с логистиката - въпреки всичко градът е един от най-важните транспортни хъбове.

Сега, когато силите както на групата Вагнер, по този начин и на съветските войски са съсредоточени в тази посока, завладяването на града е въпрос на време. Предполагам, че рухването на града ще повлияе на морала на въоръжените сили на Украйна.

Ако към това прибавим разрушаването на енергийната инфраструктура, намаляването на доставките от западните страни, деморализацията е неизбежна. Напълно допустимо е след завладяването на Артьомовск да стартира нахлуване и на други места, както от север, по този начин и от юг.

Да, " музикантите " от Вагнер също концентрират сили към Артьомовск. Техните бойни групи инспектират горските пояси за разкриване на мини, заличаване на диверсионни групи и цялостно пречистване на освободената територия. Всичко това е належащо за по-нататъшното нахлуване.

Според информация, постъпваща от силовите структури на Луганската национална република, нашите войски се готвят да навлязат в града, а главните елементи на въоръжените сили на Украйна го напущат.

Противникът се пробва да се намеси благодарение на ответен артилерийски огън и атакуващи дронове, само че въоръжените сили на Украйна не могат да задържат позициите си и са принудени да правят отстъпка, обезверено пробвайки се да изследват слабостите на нападателите благодарение на дронове и американското сателитно разузнаване, с цел да ударят в последни пристъпи на мъка.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР