Поредният опит на НАСА да зареди гориво в ракетата за

...
Поредният опит на НАСА да зареди гориво в ракетата за
Коментари Харесай

Теч на водород спря тест на ракета на НАСА до Луната

Поредният опит на НАСА да зареди гориво в ракетата за полет до Луната бе провален от рисково приключване на водород, заяви Асошиейтед прес.

Екипът по изстрелването таман бе почнал да зарежда гориво в главната степен на ракетата, когато се появи течът. Това бе трети опит за тест, необходим преди тестовия полет до Луната.

Този път екипът съумя да зареди известно количество течен водород и О2 в ракетата, само че не се стигна до цялостно зареждане. Течният водород е извънредно рисков. Ръководители от НАСА означиха, че системите са били тествани за опция за течове преди теста.

Техниците умишлено за оставили по-малката горна степен на ракетата незаредена, откакто предходната седмица са открили проблем с една от клапите, а тя не може да бъде сменена, преди ракетата да се върне в хангара в галактическия център Кенеди.

Два предходни опита за тест бяха помрачени, като предходната седмица служащи бяха не запомнили да затворят огромна клапа. Ръководители от НАСА написаха в Туитър, че възнамеряват последващи стъпки в подготовката на полета.

Целта на НАСА е през юни да изстреля 98-метровата ракета с празна капсула " Орион " за 4-6 седмична задача до Луната и назад.

Астронавти се приготвят за идващия тестови полет, плануван за 2024 година Според проектите при започване на 2025 година астронавти би трябвало да стъпят на Луната за първи път след 1972 година Съставът на екипажите за тези задача се чака да бъде разгласен през лятото на тази година, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР