Поредният национален протест на синдикатите в МВР ще се проведе

...
Поредният национален протест на синдикатите в МВР ще се проведе
Коментари Харесай

Пореден полицейски протест

Поредният народен митинг на синдикатите в Министерство на вътрешните работи ще се организира през днешния ден. Той е под надпис " За почтено възнаграждение ".

Униформените ще се съберат в градинката пред Министерство на вътрешните работи в София, откъдето ще тръгне шествие, чиято първа спирка е Министерство на финансите и ще стигне до Народното събрание.

Днешната акция е следващата от серията щафетни митинги в страната, почнали през лятото, с искане за нарастване на заплатите с 15 % и възстановяване на изискванията на труд.

Финансовият министър Владислав Горанов разгласи преди дни, че в проектобюджета за 2018 година са заложени над 700 милиона лв. повече за чиновниците във всички бюджетни браншове, само че не се ангажира с съответен % за покачване на заплатите на служителите на реда. По думите му обаче, по-сериозен растеж на възнагражденията би трябвало да получат работещите на терен.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев сподели в петък, че възможното нарастване на заплатите в Министерство на вътрешните работи няма да бъде за всички по равно:

Знаете цифрата 55 милиона, които ще бъдат разпределени, не на калпак, а на тези, които са били най-активни, които са имали шанса да бъдат по-добри от другите и най-много на най-ниските равнища, по този начин да кажа - на тези, които са с полицейски пълномощия, на тези, които са били на терена. Да, имат право, и за следващ път ще го кажа - и аз, и управлението доста деликатно се вслушваме.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР