Поредният инцидент с въоръжен и опасен гражданин повдига редица въпроси.

...
Поредният инцидент с въоръжен и опасен гражданин повдига редица въпроси.
Коментари Харесай

Експерт за Горския човек от Орешник: Имал е "Виетнамски синдром"

Поредният случай с въоръжен и рисков жител повдига редица въпроси. Как в ръцете на мъжа, който откри огън по служители на реда в с.Орешник законно са се озовали револвер и две пушки?

Експертът по сигурността Веселин Василев сподели, че според българската нормативна уредба за надзор на оръжията и разрешителния документ стрелецът се връща в България от Френския легион с трите оръжия. У нас разрешителното за носене на оръжие важи пет години.

„ Служителят, който дава отговор за контрола на огнестрелните средства е трябвало да види какви са тези оръжия, да им се направи балистичната експертиза и този човек да бъде предизвестен след какъв брой време би трябвало да мине още веднъж на контрол”, сподели специалистът, представен от Нова тв.

Как се дават позволения за оръжия на неустойчиви хора? Има метод това да се управлява, в случай че „ всичко е прецизно”, и в случай че има „ надеждни специалисти във всички направления”, съобщи Василев. Той сподели, че персонално е бил очевидец на случаи, при които хора си заплащат, с цел да получат разрешителни за оръжие.
„ Заради един човек се подвигат 80-90 души”, уточни той като неточност на управляващите.

„ Ами в случай че в 10 села или градчета стане същата обстановка, какъв брой специалисти и експерти на КОБРА и СОБТ ще вдигнем”, попита той.
Василев сподели и по какво можем да познаем рисковите хора.

„ Тези хора, които не гледат другите в очите. Които са дълго време неконтактни с околните и съседите си. Това би трябвало да даде сигнал и някой да реагира”, сподели той.

Той акцентира, че всички военни, които се връщат от задачи, имат отчасти така наречен „ виетнамски синдром”. „ Тези хора таят доста проблематични преживявания в себе си”, сподели той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР