Поредният голям фалит в крипто сектора се очаква още през

...
Поредният голям фалит в крипто сектора се очаква още през
Коментари Харесай

Иде пореден крипто фалит

Поредният огромен банкрут в крипто бранша се чака още през тази седмица - брокерът Genesis разгласи, че ще подаде молба за фалит до петък. Компанията от месеци води правосъдни каузи със свои кредитори и в този момент - съгласно " Файненшъл Таймс " - те са довели до злощастния й край. 

Смята се, че Genesis дължи на обособените си кредитори към 3 милиарда $. Припомняме, че единствено преди месеци банкрут разгласи и четвъртата най-голяма крипто борса - FTX. Тя се срина, поради внезапни тегления на клиенти за над 6 милиарда $, а прокуратурата в Съединени американски щати стартира наказателно предследване против собственика - Сам Банкман-Фрийд, за машинация и пране на пари.

От своя страна Genesis е много по-малко сдружение от FTX, само че задоволително огромно измежду ентуастите. Компанията имаше сериозния тил на SoftBank за себе си. Сега " Файненшъл таймс ", базирайки се на анонимни източници, твърди, че Genesis дължи пари и на SoftBank, както и на други две тържища - Gemini и Biltavo (последната е основана в Европа).

Реално Genesis изпадна в това състояние точно поради банкрута на FTX. След като Банкман-Фрийд разгласи банкрута на борсата, Genesis спря тегленията за клиенти, поради " невижданите пазарни разтърсвания ", не съумя да събере ново финансиране и изгуби клиенти. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР