Поредният епизод на сагата на взаимните обвинения между Делян Добрев

...
Поредният епизод на сагата на взаимните обвинения между Делян Добрев
Коментари Харесай


Поредният епизод на сагата на взаимните обвинения между Делян Добрев от ГЕРБ и Елена Йон

Поредният епизод на сагата на взаимните обвинявания сред Делян Добрев от ГЕРБ и Елена Йончева от Българска социалистическа партия тази заран се излъчваше онлайн по две малките екрани едновременно.

Герберът извади нова порция обвинения и въпроси към Елена Йончева и занесе директория в студиото на бТВ, която съгласно него доказвала, че тя е обвързвана с офшорни компании и кухи компании, взели участие в източването на КТБ.

А Йончева по същото време в ефира на Българска национална телевизия отхвърли обвиняванията.

В студиото на „ Тази заран ” Добрев уточни данни от комерсиалния указател, съгласно които депутатката от Българска социалистическа партия има своя компания, която е в съдружничество с офшорна компания.

Според информацията му, според решението за основаване на сдружението, капиталът е 10 000 лева – разграничен в 100 дяла по 100 лева Съдружникът „ Авторска телевизия ” на Елена Йончева внася 5 хиляди лева, а офшорката внася 315 хиляди лева за едни и същи дялове. Задължава се и да даде други 250 хиляди евро, изясни Добрев и сподели уверение от КТБ, показващо, че парите са преведени.

Според различен документ, който той цитира, упълномощеното лице е Зорница Пламенова Блъскова, която е съучастник в „ Инвестмънт проджектс ” АД и тази компания попада във всички отчети за източване на КТБ - дължи близо 70 млн. лева на банкрутиралата банка, сподели депутатът от ГЕРБ.

„ За сдружението се установи, че е куха компания, в която са били насочвани заеми от КТБ. Канал за финансиране, който не рапортува оперативни доходи, а дълготраен дълг ”, цитира Добрев отчета на английската компания " Аликс Партнерс ", която бе наета да наблюдава източването на КТБ.

Последният въпрос, който той насочи към Йончева беше дали за интервала 2004-2009 година, когато министър председател е Сергей Станишев, тя е получила 696 172 лева, като по-голямата сума е от компании с държавно присъединяване – „ Лукойл ”, „ Еон ” и други

По мотив своите вземания и офшорни участия Добрев уточни, че е взел 250 хиляди евро през 2006-а година и тези пари имат задължението да бъдат върнати, а в случай че не бъдат се заплаща налог облага. Той посочи, че от 2009-а година не е шеф към този момент на компанията и не знае изплатено ли е вземането, само че добави, че в случай че не са върнати се дължи налог върху лихвата.

В същото време Йончева отговори на гербера по публичната телевизия.

„ Нямам никакви връзки с КТБ. Господин Добрев се пробва да ме нападна по всевъзможен метод. Първо сподели, че ще ме даде на съд. Сега излиза с информация от Търговския указател за моята активност като публицист. Това не е правилно. Имала съм сметка в КТБ, само че не съм взела участие в никакви схеми. Имала съм компания и съм имала съучастник. Ако има нещо неправилно в моята активност, което е нелегално, дори аморално, да дадат сигнал към прокуратурата или в комисията по спор само че ползи. Не съм употребила държавни средства, не съм употребила европейски средства ”, сподели депутатът от Българска социалистическа партия в „ Денят стартира ” на Българска национална телевизия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР