Поредният епизод на предаването „Без резервация” на „Дойче веле” ни

...
Поредният епизод на предаването „Без резервация” на „Дойче веле” ни
Коментари Харесай

Разходка в един от най-големите градове в Нигерия

Поредният епизод на предаването „ Без резервация” на „ Дойче веле” ни води в най-големия град в Нигерия – Лагос. Той беше определен за една от най-хубавите туристически дестинации за 2022 година от Lonely Planet. Ютубърът Тайо Айна демонстрира туристическите акценти в и към Лагос.

Градът е многолюден мегаполис. В него живеят над 20 млн. души от към 250 племена и нации. Освен това той е икономическият и финансов център на Нигерия. Преди всичко обаче градът е прочут със своята просвета и обичай.

Ако харесвате изкуство и занаятите пазарът „ Лекис” е точното място за вас. Той е един от най-големите в Нигерия. Там могат да бъдат открити музикални принадлежности, дърворезба и картини. Нещо повече, на пазара можете да плетете кошници или да се научите по какъв начин да вършиме подноси.

Друга известна атракция е Центърът за запазване „ Леки”. Той е учреден през 1990 година като естествен резерват, екологичен и учебен център, както и зона за отдих.

Още по тематиката гледайте във видеото. То е част от предаването „ Без резервация “ на „ Дойче веле “, което се излъчва всяка събота от 15.30 ч. и понеделник от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „ Дойче веле “ и в ефира на „ Събуди се “ по NOVA всеки уикенд.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР