Поредният ден на поройни дъждове предизвика наводнения и транспортни проблеми

...
Поредният ден на поройни дъждове предизвика наводнения и транспортни проблеми
Коментари Харесай

Наводненията в страната

Поредният ден на поройни дъждове провокира наводнения и транспортни проблеми в редица обитаеми места в страната. Жълт код за интензивни превалявания и гръмотевични стихии и условия за градушки беше разгласен за 18 области на 2 юни - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали, София град, Софийска област, Перник и Кюстендил и Благоевград.

От Национален институт по метеорология и хидрология регистрираха, че най-голямо количество дъжд е паднало в Пловдив - 69 л/кв.м., следван от Пазарджик - 37 л/кв. м., Враца -33 л/кв. м., и Кърджали – 16 л/кв.м, заяви Фокус.

Поради натоварен дъжд и свлечени кални маси краткотрайно беше лимитирано придвижването по основен път София – Варна, на автомагистрала „ Тракия “, както и в обособени сектори в областите Търговище, Плевен, Велико Търново, Пазарджик и Стара Загора. От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че най-вече сигнали за наводнения са получени на територията на Велико Търново, Пазарджик и Пловдив.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР