Поредният дълъг почивен уикенд на Острова беше белязан от далеч

...
Поредният дълъг почивен уикенд на Острова беше белязан от далеч
Коментари Харесай

След кървавия атентат британците шокираха всички с пълна разюзданост и скандално поведение през дългия им почивен уикенд

Поредният дълъг почивен уикенд на Острова беше белязан от надалеч не толкоз културно поведение от страна на британците, видяха от „ Метро “. Снимките, които ще видите, са направени по време на обичайния абсурден Bigg Market в Нюкасъл, само че картинката в центъра на английската столица не се е различавала изключително от тази. Малко по-различна е картинката в Манчестър, където през уикенда след терористичната офанзива в Манчестър имаше засилено полицейско наличие в центъра на града. Офицери с картечници се смесиха с празнуващите хора, като някои от тях даже се снимаха със инцидентни минувачи.

„ Банковата отмора “ е по концепция на лейбъриста Джон Лубок, който предложи банките да почиват спомагателни 4 дни, в интерес на служащите. Това е станало през далечната 1871 година.

Обществените почивни дни имат за цел да понижат напрежението върху частните чиновници. В началото, те били Велики понеделник, първият понеделник на август, един през зимата и Боксинг Дей.

Постепенно били давени още няколко и в този момент са общо 8.

Традицията повелява, че в случай че банките не работят и не обработват интервенции, и другите компании не би трябвало, само че всичко е по преценка на работодателя, в последна сметка.





























Източник: novini.london
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР