Поредния скандал под егидата на Мамин Ваньо се вихри в

...
Поредния скандал под егидата на Мамин Ваньо се вихри в
Коментари Харесай

ПОРЕДЕН СКАНДАЛ ПОД ЕГИДАТА НА МАМИН ВАНЬО ТРЕСЕ ПЛОВДИВ! Джендърска комисия с джендърски решения изхвърли ТОП събитие с легендарна балерина!



Поредния скандал под егидата на Мамин Ваньо се вихри в Пловдив, само че този път с културен привкус. За случая сигнализира Асен Асенов, който е шеф на One Foundation for Culture and Arts.

„ Проектът ни да представим компанията на именитата Пина Бауш в Пловдив през 2019 не събра нужния брой точки от журито на Фондация Пловдив 2019 и беше отхвърлен.
Един от членовете на управителният съвет дори “аргументирал” решението си с репликата, че това е “проект за няколко джендъра”.
Така, че уважаеми джендъри, гледайте си работата! “

Потресаващата некопметенност на жури, което взема едни пари, с цел да помогне афиша на иницативата да блесне и да разпространява още повече Пловдив и пред света взриви Facebook.

Janina Dragostinova Ужас! Почна се с цензурата.

Assen Assenov Не е цензура. Отмъщение е:)

Janina Dragostinova Assen Assenov Така се почва.

Marin Bodakov Стига, бе? Тия естествени ли са?

Marieta Tsenova хаха, разсмя се графът на негоден испански

Kapka Todorova Моляяя? Какво е това жури???

Йордан Славейков Тодоров И вярно! Няма да се трансформираме в Джендария! А и каква е тая Пина? Да се споделяше Тина или Бина най-малко!

Люцки Три Тва е някъв Пино, който просто е джендър, не разбираш ли

Йордан Славейков Тодоров Люцки Три, оф, даа! Требваше да се сетяш Мъжки дженддър!

Svetlin Peev забавно кои ли са тия култур трегери....

Marin Bodakov Svetlana Kuyumdzhieva, какъв е твоят коментар?

Mihail Kossev Ужас. Пина Бауш е международен "айкон " на модерните танци. Нейното искувство минава на доста по-дълбоко равнище... не мога да допускам че въобще й свързват с "някакви си джендъри " - това е толкоз неуместно!

Viktor Ilieff приказва доста за "експерта "... А Пина може единствено да се смее на Бай Ганя, а ние да се надяваме, че ще имаме някой ден специалисти, които знаят какво се случва отвън Пловдивска област, камо ли Европа.

Mihail Kossev Viktor просто тъпота

А ето и кои влизат в състава на журито, чийто член е отказал това ужасно събитие и показване:

С решение на УС на Отечествен фронт „ Пловдив 2019 “ с протокол № 139/ 13.03.2018 година беше определено жури в състав: доктор Светлана Куюмджиева – артистичен шеф, Фондация „ Пловдив 2019 “; Виктор Янков – заместник-директор „ Международна активност “, Фондация „ Пловдив 2019; Гина Кафеджиян – заместник-директор „ Програма “, Фондация „ Пловдив 2019 “; Александра Димитрова – специалист „ Международна активност “, Фондация „ Пловдив 2019 “; Саори Хакода – управител планове, EU Japan Fest.

Няма да пропуснем и имената на хората, които са в УС на Фондацията, во главе с кмета на Пловдив Иван Тотев, който е и ръководител на УС:

В УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ НА ФОНДАЦИЯ „ ПЛОВДИВ 2019 “ СА:

Инж. Иван Тотев – ръководител на УС
Г-н Стефан Стоянов - зам.-председател на УС
Г-н Александър Държиков
Г-жа Тони Симидчиева
Проф. доктор Стефан Костянев
Г-н Антон Баев
Г-н Христо Гюлев
Г-н Матей Матеев

За информация на джендърското жури, кояе Пина Бауш:

Пина Бауш – едно от най-големите имена в изкуството на ХХ век.

Пина Бауш се появява като фигура в актуалния танц, когато той към този момент е „ извървял” забележителен път на развиване. След революционните стихийно-импровизационни акции на Айседора Дънкан, систематизираната съвременна стилистика на Марта Греъм от 30-те години в Америка и теоретичните постановки на Рудолф декор Лабан в Европа, Пина Бауш прави своите нововъведения в танца през 70-те години на ХХ век, откакто е учила балет при Курт Йос (един от най-ярките представители на немския експресионистичен танц) и в Julliard School в Ню Йорк при американските хореографи Пол Тейлър, Антони Тюдор и Хосе Лимон. В този миг Ню Йорк е международен център на хореографската мисъл, която се движи към този момент в полето на постмодерните хрумвания и преглежда танца през тяхната призма, поставяйки акцент върху интелектуалното му преосмисляне и революционизиране по отношение на модерната традиция. Американските постмодернисти вкарват концепцията, че „ всичко може да бъде танц”, в случай че бъде сложено и прегледано в избран подтекст, и че танцът може да бъде показан на всички места, а освен в театралното пространство.

Пина Бауш става правоприемник на две мощни обичаи – европейската и американската, и ги извежда на ново естетическо равнище, създавайки жанра „ танц театър”.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР