Поредните преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ се провалиха - след

...
Поредните преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ се провалиха - след
Коментари Харесай

ГЕРБ иска избори, Габриел оттегля кандидатурата си за премиер

Поредните договаряния сред ГЕРБ и ПП-ДБ се провалиха - след среща с Денков през днешния ден Мария Габриел разгласи на ексклузивен брифинг, че отдръпва кандидатурата си за министър председател.

Причината - от ПП-ДБ непрекъснато поставяли нови условия.

" Имаше диалози и през последните 3 дни. В тях ГЕРБ още веднъж направи жест и отстъпи. В този миг, вместо това да бъде оценено, настъпи ново искане. Затова ние тук споделяме " не " - " не " на непрекъснатите нови условия, и не на нови и нови условия ", разгласи тя. " Заявявам ясно - ГЕРБ няма да взе участие в договаряния за втория мандат. "

Габриел означи, че има " солидна основа ", само че очевидно ще би трябвало " да се върнем към тях след избори ".

" Ще остана като вицепремиер и министър на външните работи да правя своята работа до последния ден на това държавно управление. "

На въпрос какво тъкмо е изискването, от което ГЕРБ не са могли да правят отстъпка, тя съобщи:

" В момента, в който ние дадохме поръчка, че можем да отстъпим за министерство на защитата и енергетиката, беше поискана промяна и в друго министерство - Министерство на вътрешните работи. "

И акцентира, че " акцията ще зависи от нас " - дали ще се организира като сериозен разговор за политики или нахъсване на хората и подклаждане на страховете им.

В понеделник се чака тя да внесе в Народното събрание заявление за отдръпване на кандидатурата си. На ексклузивен брифинг Мария Габриел разгласи, че се върви към избори. Очаква се в понеделник да внесе в Народното събрание заявление, че отдръпва кандидатурата си за министър председател.

" Стана толкоз ясно, че разминавания и разлики по огромните проблеми - и за регулаторите, и за битката с корупцията, и за правосъдната промяна ние нямаме ", акцентира тя.

Очаквайте детайлности.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР