Поредните парламентарни избори ще глътнат близо 90 млн. лв. На

...
Поредните парламентарни избори ще глътнат близо 90 млн. лв. На
Коментари Харесай

Поредните избори ще глътнат още 90 млн. лв.

Поредните парламентарни избори ще глътнат близо 90 млн. лева На първото си съвещание кабинетът Донев 2 утвърди план-сметката за идния на 2 април избор, която все още възлиза на 87,7 млн. лева Сумата обаче най-вероятно ще набъбне в допълнение, излиза наяве от прессъобщението на държавната пресслужба.

Кабинетът ще би трябвало да отпусне изключителни средства към логистика и техническа поддръжка на машините за гласоподаване, както и за покриване на разноските по видеонаблюдението и снимането. От държавната пресслужба напомнят, че макар неналичието на признат бюджет кабинетът има право да изразходва средства за вота въз основата на експлицитни текстове в удължителните закони за използване на бюджета от 2022 година

Подготовката на изборите през октомври, 2022 година по план-сметка бе за 71 млн. лева През 2021 година хазната заплати за първия избор 65 млн. лева, 57 млн. лева – за втория, и 124 млн. лева за изборите през ноември, които бяха комбинирани – за народни представители и президент.

На днешното си съвещание кабинетът разпредели и отговорностите по осъществяване на изборите. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев поема координацията на подготовката за вота, като той ще дава отговор и за съгласуването с ЦИК на изработването и съхранението на изборните бумаги и материали, както и на машините за гласоподаване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР