Поредни сигнали за незаконна сеч в гората на столичния Западен

...
Поредни сигнали за незаконна сеч в гората на столичния Западен
Коментари Харесай

Сеч в Западен парк: Зам.-кметът обеща конна полиция, живеещите протестират

Поредни сигнали за противозаконна сеч в гората на столичния Западен парк. Сигналът получихме преди ден за следващи изсечени дръвчета, а жителите на кварталите в близост провеждат митинг.

Лидия Методиева, която ни алармира за казуса, уточни, че непрекъснато е очевидец на това по какъв начин гората понижава. „ Постоянно се потресвам от това, което виждам – гората понижава. Чух, че обикаляли служители на реда в парка, само че аз самата съм виждала ромите да идват с каруци, коне и даже на плещи да влачат дървата. А в случай че извадя телефон да фотографирам незабавно потеглят към мен със заплахи”, уточни тя.

Живеещите споделиха, че се постановат санкции, само че ни кой не ги заплаща. От известно време насам са очевидци и на нерегламентирано изхвърляне на отпадък в парка.

Зам.-кметът на регион " Красна поляна " се ангажира конна полиция да стартира да обикаля в парка. „ Зачестиха дейностите ни с полицията - има формирани актове и две правосъдни производства. Възможно е да има горски охранители и се надявам скоро до 2-3 месеца от Столична дирекция на вътрешните работи да стартира да идва конна полиция и да охранява”, съобщи Николай Вушовски.

Живеещите показаха, че би трябвало да се вземат ограничения за предварителна защита и не имат вяра направеното от кмета да даде резултат. „ Ще протестираме на 10 април на последната спирка на трамвай 10 от 18 часа”, обявиха живеещите в региона. Исканията им са да има конна полиция в лесопарковата част, да се възвърне горското стопанство, да се постави бетонна ограда и да се районира парка, с цел да подаваме ефикасни сигнали.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР