Поредни шокиращи подробности около трагедията със самолетната катастрофа, отнела живота

...
Поредни шокиращи подробности около трагедията със самолетната катастрофа, отнела живота
Коментари Харесай

Изскочиха нови и доста шокиращи подробности за трагедията с Емилиано Сала

Поредни шокиращи детайлности към нещастието със самолетната злополука, лишила живота на футболиста Емилиано Сала, излязоха нескрито.

" Би Би Си “ разгласи, че водачът Дейвид Иботсън е бил далтонист и не е могъл да разграничава цветовете. Според условията на авиацията при такива условия той няма право да ръководи аероплан в тъмната част от денонощието, защото за това е нужно да бъдат ясно различавани алените и зелените светлини.

Потвърдено е, че в пилотския лиценз на Иботсън е липсвало позволение за хвърчене нощно време. Органите за надзор на гражданската авиация на Острова (САА) са отказали коментар. От Службата за следствие на авиоинциденти (ААIB) не са поискали да приказват преди края на следствието.

Източник на авторитетната английска медия от Уелс е удостоверил, че Дейвид Иботсън е имал лиценз само за полети денем. Това е невероятно да бъде тествано посредством публично налични документи, защото всички разрешителни се пазят от САА.

Както е известно, нещастието с Емилиано Сала се случи на 21 януари при полет от Нант за Кардиф. Тогава дребният аероплан Piper Malibu изчезна от радарите и се разруши в Ламанша.

Известно е, че Иботсън не е имал право да прави търговски полети. Неговият лиценз е бил с американска легализация, защото самолетът Piper Malibu е бил регистриран в Съединени американски щати.

" Всички условия за английски летателен лиценз се отнасят и за заверените в Съединени американски щати. Затова Иботсън не е имал право да лети през нощта със своето удостоверение. Полетите отвън пълномощията на лиценза са противозаконни и това може да повлияе върху застрахователното покритие на курса “, разяснява източникът на " Би Би Си “ от Уелс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР