Поредни нападки между бившите партньори в управляващата коалиция ПП и

...
Поредни нападки между бившите партньори в управляващата коалиция ПП и
Коментари Харесай

От ПП: ИТН умишлено саботираше закона срещу корупцията

Поредни нападки сред някогашните сътрудници в ръководещата коалиция Политическа партия и Има Такъв Народ. Милен Матеев от Политическа партия съобщи в декларация от името на ПГ на Политическа партия, че Има Такъв Народ дълго време са спирали със подмолни игри приемането на плана на Закона за противопоставяне на корупцията.

Той упрекна политическото управление на партията на шоумена Слави Трифонов, че е стопирало основаването на нов орган, който да се бори с корупцията.

" Зад техните претенции прозира страхът от инспекция на честността, от изсветляване на имуществото, ползите и зависимостите им. Те желаеха да имат собствен човек в комисията с право на несъгласие върху решенията кой да бъде проверяван и кой не ", отсече Матеев.

" Тези хора не престават да приказват за морал и битка с корупцията, само че направиха всичко допустимо да нямаме дейно работещ орган. Времето за взаимни отстъпки завърши ", скочи още той и напомни, че през вчерашния ден от ПГ на Политическа партия внесе плана на закона.

По думите му корупцията е обществено зло, което унищожава главните на страната.

" Липсата на ефикасна битка с корупцията по високите етажи на властта има трайни отрицателни последствия за страната ни, както във вътрешен по този начин и в интернационален проект. Разхищението на обществени средства, задълбочаването на бедността и намаляването на непознатите вложения са действителните стопански последствия от корупцията. Тя е измежду главните аргументи за загубата на публично доверие в институциите и неналичието на правдивост необикновен през ръководството на ГЕРБ. Икономическите зависимости на политическите елити унищожават демократичния баланс и политическите права на жителите ", сподели депутатът от Политическа партия.

Според него КПКОНПИ е печално известна и поради това се постанова основаването на нов орган, който не е чадър за корумпираните и бухалка за неуместните на властта, да е самостоятелен орган, който да води качествено следствие на откриване на корекционни схеми във всички равнища на властта.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР