Поредни фалшиви имейли бяха разпространенит от името на Националната агенция

...
Поредни фалшиви имейли бяха разпространенит от името на Националната агенция
Коментари Харесай

Пак фалшив имейл от НАП

Поредни подправени имейли бяха разпространенит от името на Националната организация по приходите (НАП).

Те "информират " за промени в регламента за подаване на заявления към Национална агенция за приходите. Прикаченият файл в имейла, който евентуално придвижва вирус, е с уголемение.zip и е озаглавен "Известие ".

От Национална агенция за приходите изрично декларират, че не са изпращали имейл с сходно наличие. Подателят на подправените електронни писма не е с имейл адрес от формалните домейни на Национална агенция за приходите – nra.bg и nap.bg.

Национална агенция за приходите поучава своите клиенти да не отварят атачмънтите, а в случай че са го създали, да започват незабавно антивирусната си стратегия.

Агенцията не дава повече детайлности, защото тече следствие.

Текстът на подправените известия е следният:

"Уважаеми госпожи и господа, Национална организация по приходите (НАП) припомня за промени в регламента и интервалите за подаване на заявления в Национална агенция за приходите. Необходимо е да се запознаете с нововъведенията за съблюдаване на всички периоди.

Напомняме, че при положение на данъчно задължено лице, което не подаде декларация по този Закон, не я подаде в период, не уточни или погрешно уточни данни или условия, водещи до установяване на дължимия налог в по-малък размер или до безпричинно понижаване, преотстъпване или освобождение от налог, се санкционира с имуществена глоба в размер от 500 до 3000 лева При наново нарушаване имуществената глоба е в размер от 1000 до 6000.

Внимание!

Всички детайлности касаещи промени на регламента и периодите ще намерите в атачмънта. Национална организация за приходите.

Преди няколко месеца същият имейл беше изпратен до доста консуматори. Текстът беше същия, със същото уголемение, а известието беше от края на април. Тогава от Национална агенция за приходите предизвестиха известието да не се отваря, тъй като има вирус.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР