Поредната трагедия с футболни ултраси се разигра тази нощ, след

...
Поредната трагедия с футболни ултраси се разигра тази нощ, след
Коментари Харесай

Трагедия! Убиха фен на Айнтрахт в Неапол

Поредната покруса с футболни ултраси се разигра тази нощ, откакто в покрайнините на Неапол беше погубен почитател на Айнтрахт Франкфурт. 

Тази вечер ще се изиграе реваншът сред двата тима в Шампионската лига, а първият осминафинал беше извоюван от неаполитанците с 2:0.

Италианското държавно управление посъветва немски почитатели да не пътуват за срещата, само че управлението на франкфуртци настоя пред УЕФА да имат своя агитка на стадион " Диего Марадона " под Везувий.

Непотвърдена информация гласи, че убийството е станало поради надпис на стадиона на домакините, а въоръжени мъже са атакували гостите. За страдание, краят е бил съдбовен.

Преди това ултраси на Наполи нападнаха със сигнални ракети рейсовете с почитателите на Айнтрахт, ескортирани от карабинери от летището. 



Близо 400 почитатели на Айнтрахт Франкфурт дойдоха в Неапол, само че са се съюзили с последователи на Аталанта, което основава още по-голяма заплаха от евентуални конфликти с последователите на Наполи.

Местните управляващи в началото не разрешиха на всички от Германия да си купуват билети заради опасения за сигурността, само че откакто изгубиха правосъдно обжалване, стегнаха възбраната до единствено тези, които са родени или обитават във Франкфурт.



Въпреки това към 400 почитатели на Айнтрахт към този момент са пристигнали в Неапол, идвайки с трен от Бергамо, Салерно и Бари.

Опасенията са, че проведените от Аталанта фенски групи са помогнали на Айнтрахт Франкфурт да закупи билети и да заобиколи рестриктивните мерки.

Те също по този начин може да се опитат да влязат на стадиона, с цел да поддържат германците, създавайки евентуална обстановка с буре с барут.

Аталанта напълно неотдавна игра с Наполи и на мача участваха единствено шестима почитатели, защото на ултрасите беше неразрешено да пътуват от съображения за сигурност.

Още по-лошо от евентуалните проблеми на стадиона е опасението, че защото те към този момент са в града, ще има конфликти по улиците и кафенетата преди мача.

Точно това се случи преди първия мач във Франкфурт и капитанът на Наполи Джовани ди Лоренцо пусна видеоклип, в който прикани всички последователи да не се " поддават на провокации " и да не търсят офанзиви за възмездие.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР