Поредната проверка на строителния контрол не видя, че на Шофьорския

...
Поредната проверка на строителния контрол не видя, че на Шофьорския
Коментари Харесай

За строителния контрол 4-етажната сграда на плажа Алепу не е сграда

Поредната инспекция на строителния надзор не видя, че на Шофьорския плаж в местността " Алепу " се строи хотел. За Регионалната дирекция на националния строителен надзор в Бургас издигнатите досега четири етажа на недодялан градеж са единствено брегоукрепително оборудване. При построяването на въпросното оборудване, което очевидно е на плажа, нарушавания на законодателството нямало

Във вторник в обществените мрежи съдружие „ Бетономорие “ популяризира настоящи фотоси от " укрепването " на брега на плажа Алепу. На тях се вижда, че брегоукрепването е направено с построяването на четири етажа от предстоящ хотел. Това провокира незабавна инспекция на строителния надзор на място в сряда. Тя не установи нарушавания.

На място шефът на РДНСК – Бургас Милен Ненчев напомни, че за това място вложителят има издадено позволение за поетапно строителство още през 2018 година То включва два стадия. Първият е построяването на подпорна стена. Той стартира през предходната година и беше спрян краткотрайно, защото след инспекции, провокирани от публичното неодобрение от строителството се оказа, че дружно със стената се строи и вторият стадий – постройка. Сега от РДНСК оповестиха, че строителството на хотела не е почнало, а завършените пространства, които се виждат от всеки, не били пространства. Въпреки това те можело да се употребяват за такива при завършването на постройката, само че щели да са под равнището на терена – т.е. подземен.

Ненчев дефинира построените четири равнища като " укрепително оборудване, което да подпира земните пластове зад него ".

" Обемите, които виждате, не съставляват стаи, а по-скоро по този начин е образувано като носеща структура за подпиране на земните пластове ", разяснява Ненчев. По думите му част от пространствата, които са образувани, биха могли да се употребяват като обслужващи постройки, само че те ще бъдат напълно подземен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР