Поредната жертва сред американските компании, паднала след поредния рунд от

...
Поредната жертва сред американските компании, паднала след поредния рунд от
Коментари Харесай

Търговската война между САЩ и Китай срива акциите на Tesla

Поредната жертва измежду американските компании, паднала след следващия рунд от комерсиалната война сред Белия дом и Пекин стана Tesla. Пазарните аналитици започнаха да се притесняват, че китайските управляващи ще лимитират експанзията на Илън Мъск на китайския пазар на електрически автомобили, който е най-големият в света .

Bloomberg заяви, че скъпите бумаги на Tesla поевтиняват и компанията към този момент е изгубила 20% от от своята пазарна капитализация. Tesla за първи път отдавна има пазарна цена по-ниска от тази на концерна Ford.

В края на предходната седмица пазарните анализатори предвидиха, че най-вероятната цена на една акция на Tesla ще бъде към $230. Но при започване на седмицата разбрахме, че комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай се задълбочава и сходно на редица други американски компании, пазарната капитализация на Tesla бързо пада и на 21-ви май курсът на акциите на автомобилната компания на Мъск слезе до $205.



Миналата седмица Мъск разгласи коренно редуциране на разноските на компанията. Той съобщи, че персонално ще проучва всички разноски и дружно с финансовия шеф на Tesla ще утвърждава новите разноски.

Финансовият специалист Дан Айвс, огромен обожател на Tesla, премени мнението си и в този момент предлага на Мъск да се концентрира само върху задоволяването на голямото търсене на тези електрически автомобили и краткотрайно да спре да се занимава с роботехника, обезпечаване и други странични действия на компанията.

Докато Tesla би трябвало да взема решение новите зародили проблеми, немският авто колос Volkswagen няма никакви компликации нито с финансирането, нито с съставените елементи, а в този момент за него е свободен и китайския пазар.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР