Поредната жертва на телефонна измама не е старица, а жена

...
Поредната жертва на телефонна измама не е старица, а жена
Коментари Харесай

Мним полицай измами 48-годишна жена от Ловеч

Поредната жертва на телефонна машинация не е бабичка, а жена на 48 години от Ловеч. Във вторник получила позвъняване от чужд мъж, който се показал за полицейски чиновник. Изискал от нея за потребностите на течащо следствие да даде всички налични пари и полезности, с които разполага.
По тази позната до болежка към този момент скица ловчалийката оставила пред дома си 1300 лв., към 200 грама златни украшения и 5 сребърни монети.
В тази връзка, криминалисти от ловешката полиция за следващ път предизвестиха: "Не давайте пари на непознати по никакъв мотив!!! "
ОД МВР-Ловеч припомня жителите да бъдат бдителни и да не се доверявате, когато на стационарен /домашен/ телефон се обажда лице, представящо се за полицейски чиновник, като употребява званието "комисар " или "инспектор ". Непознатият оповестява на жертвата си, че сега се организира профилирана полицейска интервенция във връзка с проведена незаконна група, занимаваща се с телефонни измами или извършваща незаконна активност от всякакво естество.
Непознатият, представящ се за полицейски чиновник, желае подпомагане от жертвата на телефонна машинация, изразяващо се в събирането на всички налични пари и полезности, които да остави отвън дома на посочено от него място.
ПОМНЕТЕ!!!! Не съществува процедура държавни чиновници да събират пари, посредством телефонно позвъняване или в найлонови торбички, хвърлени през балконите!
Съветваме ви неотложно да прекратите диалог от сходен тип и да се свържете неотложно с най-близките си родственици и да потърсите помощ на тел. 112, се споделя в апела на полицията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР