Поредната гордост“ на бившия премиер Кирил Петков ще отиде безславно

...
Поредната гордост“ на бившия премиер Кирил Петков ще отиде безславно
Коментари Харесай

Закриват гордостта на Кирил Петков – дружеството за медицинските хеликоптери

Поредната „ горделивост “ на някогашния министър председател Кирил Петков ще отиде безславно в историята.

Дружеството „ България Хели Мед Сървиз “ ЕАД, което бе управлявано от някогашния народен представител от „ Промяната “ Георги Гвоздейков и което трябваше да дава отговор за медицинските хеликоптери, ще бъде закрито. А ръководството им ще премине под шапката на Държавния авиационен оператор за идващите 10 година

Това се планува в план за промени в устройствения устав на Държавния авиационен оператор и на разпореждане на Министерския съвет, оповестен за публично наказание, оповестява „ 24 часа “.

Звеното за медицинските хеликоптери бе основано през юли, а като капитал на сдружението бяха заложени 3 млн. лева От тях трябваше да се наемат два медицински хеликоптера и екипаж още до края на тази година. А настрана по социална поръчка, пусната от Министерството на здравеопазването, да се купят 6 медицински хеликоптера с пари от проекта за възобновяване. Очакваше се шестте хеликоптера да бъдат доставени до 30.4.2026 година, а първият от тях да дойде още на 1.12.2023 година

Министерството на здравеопазването обаче приключи поръчката, тъй като единственият претендент – италианската компания “Леонардо ”, даде по-висока оферта от допустимата. Тя е предложила обща цена от 123 млн. лева без Данък добавена стойност, което е с близо 20 милиона повече от оптималната цена, избрана от министерството.

В момента тече нова социална поръчка за хеликоптерите. Тя бе пусната на 12 декември 2022 година и срокът й е доникъде на януари идната година.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР