Поредната фалшива новина е, че след като приключи Българското председателство

...
Поредната фалшива новина е, че след като приключи Българското председателство
Коментари Харесай

Бойко Борисов на семинар на ГЕРБ в Стара Загора: Предсрочни парламентарни избори няма да има

Поредната подправена вест е, че откакто завърши Българското председателство на Съвета на Европейския съюз държавното управление ще подаде оставка. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на Регионалната политическа академия на ГЕРБ – Стара Загора, извършена на Старозагорските бани.

“Чакал съм да мине председателството и да подадем оставка. Държавата в никакъв случай не е била с толкоз положителни параметри, колкото в този момент. Доходите порастват, безработицата е на най-ниските си равнища. В Народното събрание обаче има толкоз доста завист и ненавист. Аз не знам вие (б.а.- обръща се към депутатите от ГЕРБ ), по какъв начин ще оцелеете физически. Направиха всичко допустимо да провалят председателството на България на Съвета на Европейския съюз, не можаха. Яд ги е. Пази Боже, при мисълта, че ще дойдат такива да ръководят, ще държим крепко до дъно ” – съобщи Бойко Борисов.

“Всеки един от нашите съдружни сътрудници схваща значимостта от изкарването на четиригодишния мандат. Предсрочни избори не стоят на дневен ред ” – сподели и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Получихме доста топло и благо писмо от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, предлага да се забележим в скоро време на тематика Западни Балкани, сподели още Бойко Борисов. “В момента България приготвя следядреното съглашение, зад което Европа застана, Турция застана, Русия застана. Не знам за какво по този начин взеха решение Съединени американски щати (за Иран – б.р.)– тяхна работа е. Но обстановката в Близкия Изток също по никакъв начин не е добра – въздушни удари, жертви. Надявам се, че и в тази посока ще създадем нужното, няколко стъпки сме подготвили, само че чакаме да минат всички по надлежния ред. И за подобряването на връзките с Русия имаме от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп доста топло, благо писмо за това какъв брой доста разчита на нас и за “Алианса ”, и за района, и за Балканите ”, бяха думите на Борисов.

Премиерът уточни какво е подхванато от българската страна против рестриктивните ограничения, заложени в законодателния пакет “Мобилност ” на Европейската комисия, които ще доведат до банкрути на превозваческите компании. Бойко Борисов е сложил казуса пред френския президент Макрон и чака неговото предложение в телефонен диалог. В началото на седмицата на посещаване при министър-председателя ще бъде еврокомисарят по превоза Виолета Булц, с която ще проведат среща с транспортния отрасъл. Искам да съм оптимист, само че доста мъчно ще успеем. Лобито е доста огромно. Най-големите страни поддържат законодателния пакет “Мобилност ”, сподели още Борисов

Той акцентира, че се търсят други енергийни източници, тъй като рано или късно въглищата в комплекса “Марица изток ” ще се трансфорат в проблем за Европа. В тази връзка заяви за сериозен интерес от страна на Китай към АЕЦ “Белене ”. Първо обаче би трябвало да падне мораториумът за градеж и държавното управление да получи мандат за договаряния с вложител.

По отношение на митинга на медицинските сестри Бойко Борисов съобщи, че държавното управление няма връзка със заплатите им, тъй като средствата се дават на здравното министерство, а оттам– на лечебните заведения. Той добави, че ръководителите на лечебните заведения би трябвало да създадат заслужено систематизиране на възнагражденията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР