Поредната диверсионна атака на украинци доведе до унищожаването на свръхзвуков

...
Поредната диверсионна атака на украинци доведе до унищожаването на свръхзвуков
Коментари Харесай

Гибелта на ракетоносеца: Русия пропусна удар по-лош от тези срещу Кримския мост

Поредната диверсионна офанзива на украинци докара до унищожаването на свръхзвуков аероплан. Украинските диверсанти съумяха да нанесат в действителност тежък удар на Русия. Малък дрон нападна военното летище Солци в Новгородска област.

Защо тези самолети са толкоз значими за Русия и какво да извършите, с цел да не се случват повече сходни обстановки, четете в материала на Цариград.

Жертва на нападението стана отдалечен свръхзвуков бомбардировач Ту-22М3. Руското министерство на защитата удостовери тази информация.

" Киевският режим извърши терористична офанзива благодарение на БПЛА вид хеликоптер на военно летище в Новгородска област. БПЛА е открит от изчислението на външния бдителен пункт на летището и е ударен от стрелково оръжие ", се споделя в известие, оповестено от формалния канал Telegram на военното ведомство на 19 август.

" На територията на летището е избухнал пожар на паркинга на самолети, който е премахнат навреме. Един аероплан е развален, няма жертви вследствие на терористичната офанзива ", споделят още от министерството.

Доколко формулировката на военните дава отговор на действителните последствия от удара, може да се реши въз основа на фотоси от мястото на случая.

Очевидно вследствие на офанзивата ракетоносецът Ту-22М3 е развален на 99,9% - просто казано, той е погубен.

От известието на Министерството на защитата, в което се твърди, че защитата въз основата се е пробвала да избави неповторимия аероплан, стреляйки с картечници по дрона, може да се допусна, че на оборудването няма противодронова отбрана.

Но бойците би трябвало да имат оръдия срещу дронове, които в този момент всеобщо се доставят на фронта от доброволци. Точно както нямаше пасивна отбрана на ракетоносеца, който стоеше с отворен от горната страна капонир (убежище), завършено от земен насип.

Къде са заслоните?

Наблюдатели, блогъри и военни репортери пишат за бетонни убежища за нашата военна авиация - какво има, викайки на глас - повече от година.

Спешната потребност от укрития за самолети беше разкрита за първи път в Сирия по време на офанзивите против военновъздушната база Хмеймим.

" С началото на СВО това стана още по-актуално след опитите за поразяване на стратегически летища. Как стоят нещата с казуса в този момент - можете да видите на фотографията: няма даже заслон над самолета ", разяснява гибелта на ракетоносеца Telegram каналът „ Рибар “, чийто създател и водещ Михаил Звинчук е професионален боен.

Бившият народен представител от Върховната Рада Олег Царев, който не одобри преврата на Майдана от 2014 година, вижда обстановката по сходен метод.

" Вече ми омръзна да пиша за капонири за самолети. В Украйна, апропо, тях ги има. По целия свят са такива. На всички военни летища в света ", споделя той.

" И ние ли имаме? За цената на един загубен аероплан беше допустимо да се построят хангари за всички военни самолети на всички съветски военни летища. Но продължаваме да губим неповторими самолети ", написа политикът в своя канал в Telegram.

Трябва да се означи, че не е належащо да се създават технологии за основаване на такива убежища. Също по този начин няма потребност да ограждате храста.

В Съюз на съветските социалистически републики към този момент са осъществени всички нужни проучвания, направени са всички нужни калкулации и са издигнати голям брой убежища. Единственият проблем е, че след разпадането на Съюза те останаха в балтийските страни и Украйна.

Всичко, което е належащо, е да вземете чертежите на сводестия заслон вид 2A / 13 и да го повторите в опростена форма.

Съветският дизайн може да бъде фрапантно банален посредством унищожаване на такива комплицирани и скъпи детайли като системата за подаване на гориво към хангара или газопроводите, които разрешават стартирането на мотори вътре в убежището.

Трябват ви единствено бетонни плочи, земя и отломки, плюс стоманени врати. Само това ще бъде повече от задоволително, с цел да попречим на средствата за заличаване, употребявани от украинците, да доближат нашите самолети на стойност стотици милиони рубли.

Миналия декември, анализирайки офанзивата на украински безпилотни самолети против базата на далечната авиация Дягилево в покрайнините на Рязан и летището за стратегическа авиация Енгелс-2 в Саратовска област, генерал-майор в оставка Владимир Попов, заслужил водач на Русия, сподели за Цариград:

" Такива убежища ви разрешават да отбраните самолета даже от следствията от близка нуклеарна детонация. За да се унищожи кола в подобен хангар, тя би трябвало да бъде ударена с бетонопробивни муниции и най-вероятно ще бъде прихваната от противовъздушна защита на обекта. "

Оказва се, че сме предизвестили и военните, че незабавно са нужни укрития. Но…

Иран знае по какъв начин да го направи

Да, има проблем със основаването на защитни структури за такива колоси като Ту-160 и частично Ту-22М3. Те се нуждаят от толкоз огромни хангари, че бетонните подове не могат да обезпечат обикновено равнище на отбрана.

Е, в тези случаи би трябвало да се обърнем към опита на Иран, който от дълго време пази всички стратегически значими здания с решетки и мрежи.

Юрий Лямин, експерт във въоръжените сили на Ислямската република, в диалог с Цариград означи, че такава система за отбрана работи добре:

" Възможно е да се обтегнат стоманени и въжени мрежи на 10-20 пласта върху случайно огромен аероплан. Те решително ще спрат всеки дрон ".

" А в случай че той експлодира, боеприпасите ще работят на огромно разстояние от крилата машина, което ще усили възможностите й за оцеляване с порядък ", сподели още той.

Кой е отговорен и какво да вършим с тях?

Може би най-належащият въпрос, който се повдига след всяка офанзива, когато украински диверсанти унищожават или повреждат неповторима военна техника с евтини средства, е за какво обстановката не се трансформира и кой е виновен за това?

" Има доста отговорни, само че ние ще преминем към елементарното. Ако самолетът беше в капонир, можеше ли вредител да го взриви? Не, не можеше ", написа известният опълченец и журналист Алексей Живов.

" Това значи, че директна, в това число наказателна, отговорност носят всички военни от горе до долу, които след детонациите в Новофедоровка (измина една година - бел. ред.) не са решили въпроса за укриването на бойни самолети. Всички би трябвало да бъдат уволнени от армията и съдени ", добави той.

Тоест преди година на всички стана ясно по какъв начин се съхраняват военните самолети. Мина една година. Но заключения не са направени.

На собствен ред различен боен доброволец, Роман Альохин, предлага да се приложи японският способ " пет за какво " за разбор на обстановката, при който първо се откриват непосредствените предпоставки за изключителна обстановка, а по-късно лицата, чиято активност (или бездействие) е довела до тяхното пораждане са наименувани.

Защо никой не се е замислил за значимостта на отбраната на стратегическите бомбардировачи? Именно систематичното игнориране на казуса провокира заслужено отвращение у хората и предпочитание да се търси отговорност от служителите, отбелязва Альохин.

" Поради това от ден на ден хора си спомнят Сталин. Въпреки че колкото и монументи на Сталин да бъдат издигнати, повече злоупотреби и корумпирани чиновници няма да застанат до стената ", доброволецът е сигурен.

Какво от това?

Фактът за гибелта на Ту-22М3 - за Русия в действителност е по-лош от вредите на Кримския мост. Може да наподобява, че това е пресилено, само че офанзивите на моста са терористични актове в най-чистата си форма, които в сегашните условия не се отразяват по никакъв метод на снабдяването на войските и са ориентирани единствено към медиен резултат. Но гибелта на ракетоносец е доста сериозна загуба.

Първо , защото тези машини са същински работни коне, те играят забележителна роля в „ калибрирането “ на украинския гръб, а унищожаването на вражеската инфраструктура, хранилища и командни центрове е един от най-важните съставни елементи на съветската военна тактика.

Именно тези удари разрешават доста понижаване на боеспособността на въоръжените сили на Украйна още преди украинските военнослужещи да влязат в военен контакт с нашите войски.

Второ , казусът е, че Ту-22М3 не се създава от 1993 година и за разлика от Ту-160 не е имало стратегия за обновяване на производството им в страната. Към началото на СВО Военновъздушни сили на Русия разполагаха с към 60 машини от този вид, още към 120 бяха консервирани.

С други думи, гибелта на който и да е от тези самолети е непоправима загуба, която понижава нашия ударен капацитет както в битката с украинския режим, по този начин и във връзка с сдържането на НАТО. Затова сходен случай не трябва да остава без последици и организационни изводи.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР