Поредната акция за почистване на района при Седемте рилски езера

...
Поредната акция за почистване на района при Седемте рилски езера
Коментари Харесай

Акция за почистване на района при Седемте рилски езера на доброволци в съботния ден

Поредната акция за разчистване на региона при Седемте рилски езера направиха доброволци в съботния ден. Този път уредник е фондация " Нашият дом е България ", заяви за БНР Пламен Мирянов, който е неин ръководител.

Събраното ще бъде превозено до Сапарева баня, като разноските са за сметка на общината, посочи кметът на курорта Калин Гелев. 

От Национален парк " Рила " и от хижа " Рилски езера " предоставиха ръкавици, пликове, чували и железни шишове на участниците в почистването. Включиха се и планински спасители от отряда в Дупница, които сложиха паметна плоча на прочут алпинист и избавител, който е работил десетки години на близката хижа и е умрял неотдавна. По време на акцията са направени фрагменти за учебен филм за планина Рила.

Районът на Седемте езера е чист - в края на август разчистване вършиха дъновистите, а в този момент вършат и от " Нашият дом е България ". Не е по този начин обаче около пътя Сапарева баня-Паничище, до началната станция на лифта при хижа “Пионерска “. По трасето е правено разчистване на 15 септември при акцията " Да почистим България дружно ", за не по-малко от месец са се натрупали доста боклуци, сподели кметът на общината Калин Гелев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР