Поредна вълна на увеличение на банкови такси започна в началото

...
Поредна вълна на увеличение на банкови такси започна в началото
Коментари Харесай

Някои банки увеличиха таксите двойно

Поредна вълна на нарастване на банкови такси стартира при започване на лятото. Част от финансовите институции подвигат двойно цената си за услугите, които правят при посещаване на клиентите в офис. Проверка на businessnovinite.bg демонстрира, че повишаването е най-много за разкриване на банкови сметки и внасянето на пари по тях, както и месечните такси за поддържане на банкови сметки. Някои банки вкарват нови такси за услуги, които до неотдавна са били безвъзмездни.

От 8 юни една от огромните банки - ДСК, подвигна двойно таксата за разкриване на разплащателна сметка в офис на банката. Така вместо 2 лева ще се заплаща 4 лева за общоприета разплащателна сметка с диференцирано олихвяване. Същата е смяната и за разкриване на сметка в пакет с дебитна карта. Откриването на неопределен влог към този момент се таксува с 6 лева при досегашни 2 лева

Първа капиталова банка разгласи, че ще увеличи внасянето на пари на каса и месечните такси по разплащателни сметки и междубанковите преводи на суми. Месечната такса по разплащателните сметки в лв. или задгранична валута се с 0,50 лева и от 5 юли става 4,50 лева От 2,00 лева на 2,50 лева се подвига комисионата за неопределен пестелив влог. Внасяне на пари в брой до 3000 лева в офис на ПИБ ще нарастнат от сегашните 1,50 лева, защото се вкарва таксуване с 0,20% от сумата, само че не по-малко от 2 лева

От 1 юни Райфайзен банк към този момент подвигна редица свои услуги. Таксата за поддържане на разплащателна сметка е увеличена с 0,50 лева и тя стана 4,50 лева Тегленето в брой от разплащателни, спестовни и специфични сметки за суми до 2000 лева към този момент коства 0,5% или мин. 6 лева на транзакция. Досега този комисиона беше 5 лева на транзакция. С 0,1% се подвига и таксата за изтегляне над 2000 лева, по този начин тя към този момент ще бъде 0,7%.

Такси подвигат и някои от дребните банки, които до неотдавна се въздържаха от това за разлика от огромните финансови институции с многочислена клентска маса.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР