Поредна телефонна измама е регистрирала полицията във Видин през уикенда,

...
Поредна телефонна измама е регистрирала полицията във Видин през уикенда,
Коментари Харесай

Баба изхвърли спестяванията си през терасата

Поредна телефонна машинация е записала полицията във Видин през уикенда, оповестиха от пресцентъра на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.
Вчера видинчанин алармирал на телефон 112, че баба му е станала жертва на ало-мафията. Между 12.30 и 13.00 часа 71-годишната жена получила на стационарния си телефон позвъняване от мъж, показал се за полицейски чиновник. Той изискал подпомагане за залавяне на телефонни измамници. Жената прецизно изпълнила дадените й инструкции – събрала 700 лв. и златни украшения, завързала ги в найлонов плик и пуснала пакета от балкона на жилището си.
Работата на проверяващите продължава, по случая е формирано досъдебно произвеждане.
Криминалисти за следващ път припомнят: „ Полицията не търси финансово подпомагане от жителите при осъществяване на интервенции или задържане на причинители на закононарушения. Никога не давайте пари и полезности, поискани по телефона от хора, представящи се за полицейски чиновници или други длъжностни лица. Получите ли телефонно позвъняване с искане за пари неотложно прекъснете връзката, сигнализирайте на тел. 112 или в най-близкото отделение на Министерство на вътрешните работи. Никога не правете заплащания, под какъвто и да било претекст, след поискани суми в телефонен диалог.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР