Поредна тъжна новина споходи българския футбол. На 72-годишна възраст почина

...
Поредна тъжна новина споходи българския футбол. На 72-годишна възраст почина
Коментари Харесай

Почина големият футболен съдия Георги Цветанов

Поредна тъжна вест споходи българския футбол. На 72-годишна възраст умря известният арбитър и началник Георги Цветанов.

Обичаният от генерации рефери бате Гошо си отиде от този свят след малко боледуване. До последно бе обкръжен от фамилията си, от децата и внуците си - хората, които обичаше най-вече, въпреки да обичаше всички.

До последно демонстрираше присъщата си жизненост, възприятие за комизъм и кроеше проекти за срещи с другари.

Роденият на 12 август 1946 година Георги Цветанов е приключил някогашния ВИФ с направление Педагогика. Работил е дълги година в отдел " Пропаганда " на БСФС.

Цветанов става футболен арбитър през 1971 година До края на кариерата си през 1994 година е свирил тъкмо 100 мача в " А " група. След това като началник на столичните съдии и член на Националната съдийска комисия е дал път на стотици рефери, измежду които всички най-големи имена през последните 20 години.

Всички ще запомним Георги Цветанов като неповторимо добър човек - постоянно душата на компанията. Поколения съдии и футболни деятели ще си спомнят безбройните срещи с Цветанов в столичното кафене " Грациани " и по-късно в неговия магазин на ул. " Искър ".

Георги Цветанов обичаше живота и в никакъв случай не загуби възприятието си за комизъм и своя огромен оптимизъм. Дори в последните дни той изискал от брачната половинка си Радка на неговото заравяне да свирят няколко оркестъра и никой да не плаче.

Почивай в мир, бате Гоше!

Екипът на ТОПСПОРТ сервира своите съболезнования на фамилията на Георги Цветанов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР