Поредна тъжна новина почерни българския футбол. След продължително боледуване снощи

...
Поредна тъжна новина почерни българския футбол. След продължително боледуване снощи
Коментари Харесай

Тъжна вест: Почина икона на ЦСКА

Поредна тъжна вест почерни българския футбол. След дълготрайно боледуване нощес на 57-годишна възраст е умрял някогашният бранител на ЦСКА Красимир Безински, който е една от иконите на клуба от Борисовата градина.
През 2017 година роденият в Благоевград Безински беше диагностициран с рак на дебелото черво и от този момент води борба за живота си.
Той беше част от едно от най-славните генерации в историята на ЦСКА. Пред тази генерация на " алените ", водена от Аспарух Никодимов, скланят глава британските грандове Нотингам и Ливърпул в шампионата за Купата на европейските първенци.
С него " армейският отбор " доближава до полуфинал за Купата на европейските първенци през 1982. През 1989 взе участие в акцията на армейците, която води до полуфинал за Купата на носителите на купи.
Той има записани 245 мача в " А " група с аления екип сред 1981 и 1989 и през сезон 1992-1993. В европейските клубни шампионати с ЦСКА има 31 мача.
Във визитката си има още пет трофеи на България с ЦСКА, както и шест Купи на България. Легендарният защитник изиграва и 25 мача за националния тим на България.
Actualno.com изрича своите съболезнования на околните на Красимир Безински.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР