Поредна спецакция по безопасност на движението в малките населени места

...
Поредна спецакция по безопасност на движението в малките населени места
Коментари Харесай

КАТ на лов за нарушители в Пловдивско

Поредна спецакция по сигурност на придвижването в дребните обитаеми места е извършена от екипи на пловдивския бранш Специализирани полицейски сили в неделя. Акцентът още веднъж е подложен върху държанието на водачите и изрядността на ръководените от тях мпс. Операцията е осъществена за времето от 8.00 ч. до 20.00 ч. на територията на РУ-Раковски.

Проверени са 101 лица и 85 МПС. Констатирани са 65 нарушавания на ЗДвП, за които са формирани 38 акта и 11 санкции с фиш. 4 водачи са били неправоспособни. 8 не са употребили предпазни колани, а 5 мотористи са били без каски. 8 са били механически неизправните коли.

Същия брой са били и мотоциклетите, а други 8 са засечени без регистрация. В 7 от случаите мпс са били спрени от придвижване, а в 2 - с променена структура. 4 водачи са били неправоспособни, 2 - с алкохол до 1,2 промила, 15 - с нередовни пътни документи. С отнети СУМПС поради неплатени санкции - 4, а един и употребил мобилен телефон по време на придвижване, без неабходимото устройство.

Допълнително чиновниците са установили и нередности по Закона за българските документи, за които са формирани 9 ауан. В районно управление (на МВР) Раковси са формирани 8 предварителни инспекции във връзка с нерегистрираните мпс.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР