Поредна смърт при странни обстоятелства и след падане от високо

...
Поредна смърт при странни обстоятелства и след падане от високо
Коментари Харесай

Отново странна смърт в Русия: Известен IT специалист падна от балкона и загина

Поредна гибел при странни условия и след рухване от високо в Русия. Този път починалият е Григорий Коченов - креативен шеф на една от най-големите IT компании - Agima. 41-годишният Коченов умира в Нижни Новгород, като съгласно локални медии и известия в канали в Телеграм мъжът е паднал от балкона на жилището си. " Медуза " цитира информация, че това се е случипо по време на обиск в дома му.

Тялото на Коченов е намерено от съседи наоколо до къщата на улица " Володарски " на 7 декември. От IT компанията потвърдиха за гибелта на сътрудника си. Категорично отхвърлят появилите се в съветски медии изявления, че креативният шеф е бил разследван за " педофилия ". Каналът NiMash твърди, че мъжът е отворил вратата на пристигналите чиновници на реда, не е отказал обиск, а до момента в който той тече, отишъл на балкона и паднал през прозореца. От Agima са безапелационни, че това е " жълта " информация. Основателят на компанията Александър Богданов назова " цялостни нелепости " изказванията за обвинявания против мъртвия му сътрудник в " педофилия " и владеене на детска порнография. " Взеха те от нас, само че ние знаем истината ", реагира в Туитър и пиарът на компанията Кристина Ляпцева.

Случаят е от 7 декември, само че става обществен два дни по-късно. Официалните проверяващи управляващи в Нижни Новгород отхвърлят информация за медиите по случая. Полицията също отхвърля коментар. На собствен ред полицията отхвърли да разяснява, като оттова са посъветвали публицистите да се извърнат към Англия.

Контекстът зад този " съвет " може да се съдържа в това, че съгласно изданието NN.ru, като се изключи че е работил в Agima, Коченов е водил курсове по графичен дизайн, разработвал е майсторски класове по илюстрация, адаптивен уеб дизайн и ръководство на креативен екип, а като дизайнер той си е сътрудничил с Cambridge University Press и Hart Publishing, списанията Snob и Igromania. Коченов също по този начин е изнасял отчети на най-големите съветски и интернационалните конференции.

Адвокатите на Agima също не са съумели да получат информация по следствието, написа " Медуза ".

Представители на IT бранша от разнообразни страни оповестяват новината за гибелта на Коченов в обществените мрежи, подозирайки, че тя е провокирана от съветските управляващи, а повода е позицията на дизайнера против войната в Украйна или опит за преодоляване на компанията, за която работи, и предизвестие за останалите ѝ чиновници.

Уеб дизайнерът Игнат Голдман, другар на Коченов, написа в Туитър в поредност от постове, че умрелият обществено се е противопоставял на войната в Украйна. Той допуска още, че гибелта на чиновник на Agima е " типична поръчка, когато би трябвало да се изтласка огромен IT бизнес " в Русия.

Agima е компания, която се занимава с мобилна и уеб разработка, разбор на артикули и дизайн. Компанията назовава себе си " най-големият интегратор на цифрови решения ". Според информацията на уеб страницата ѝ з аема челни места в рейтингите на IT промишлеността и си сътрудничи с най-големите съветски и интернационалните компании, измежду които AliExpress, Leroy Merlin, Magnit, Perekrestok, Gazfond, VTB Capital.

Коченов има три останали деца. Според медиини изявления те живеят с някогашната брачна половинка на умрелия.

Това е следващият случай на гибел на известни хора от Русия при съмнителни условия, откогато Кремъл стартира войната в Украйна на 24 февруари тази година. С живота се разделиха високопоставени мениджъри от енергийната промишленост в страната на Владимир Путин, както и олигарси, в миналото доближени до владетеля на Кремъл.

" Паднал през прозореца " бе и версията на съветските медии и управляващи, когато ръководителят на съвета на шефовете на съветската петролна компания " Лукойл " Равил Маганов през септември пред московска болница. По подигравка на ориста Путин посети същата болница няколко часа след новината, тъй като там се поклони пред умрелия някогашен съветски общественик Михаил Горбачов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР