Поредна слука споходи авджиите от дружинка „Млечино“ по време на

...
Поредна слука споходи авджиите от дружинка „Млечино“ по време на
Коментари Харесай

Местан удари невиждан звяр с над 20 см зъби в Ардино СНИМКА

Поредна слука споходи авджиите от дружинка „ Млечино “ по време на ловджийски излет. В мразовитото неделно декемврийско утро ръководителят на дружинката, 43-годишният предприемач Хакиф Местан, повали с един изстрел голям глиган. Това бе дванадесето диво прасе на сметката на дружинката за сезона и 27-мият в кариерата на Местан, написа 24rodopi.com.

Ловците от Млечино са били по пусии в местността „ Вардар “. Гончетата обкръжили голям глиган. В един миг добре подготвеното куче Арап подгонило подплашеното диво животно право против Хакиф. Той го взел на мушка с карабината си и го покосил с един-единствен изстрел.

Според млечинските ловци глиганът е на четири години. Зъбите на звяра са над 20 см и имат трофейна стойност. Ще ги показват в Държавното горско стопанство в Ардино.

Авджиите от дружинката в Млечино не престават да натрупат върхове. През този уикенд удариха още три свине. В събота Салим Али повали с един изстрел шестгодишен глиган в местността „ Кечикая “ край Горно Прахово.

Припомняме, че през 2008 година Хакиф Местан удари голям глиган в местността „ Алкая “ край село Червена канара, а глигите му „ регистрират “ рекордните 142,6 точки. Резултатът автоматически подреди Хакиф Местан преди всичко в България и в десетката на света.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР