Поредна серия от руски удари по цели в Украйна. През

...
Поредна серия от руски удари по цели в Украйна. През
Коментари Харесай

Руските войски са обстрелвали през нощта Харков и Запорожие

Поредна серия от съветски удари по цели в Украйна. През миналата нощ няколко пъти е бил обстрелван вторият по величина град в страната – Харков, оповестяват локалните управляващи. Засега няма данни за жертви или ранени, само че е прекратено електрозахранването в някои елементи на града.

Кметът на Харков Игор Терехов по-рано сподели, че е имало съветски обстрел към 4:00 часа сутринта, който може да аргументи спиране на електрозахранването, отоплението и водоснабдяването в някои елементи на града.

Най-малко 17 съветски ракети са блъснали в границите на към един час тази заран и град Запорожие в Югоизточна Украйна. Ударите са били ориентирани против енергийната инфраструктура.

Междувременно френският президент Еманюел Макрон сподели, че не изключва изпращането на бойни самолети в Украйна в даден миг, само че на този стадий това не е приоритет. „ В никакъв случай не могат да бъдат доставени бойни самолети през идващите седмици, тъй като има време за образование, доставка и тренировки за самолети, които не са познати на украинските водачи. По никакъв метод не го изключвам, само че това не дава отговор на сегашните потребности. От друга страна е ясно, че би трябвало да засилим доставките на артилерийски детайли, познати на украинските бойци, които могат да разрешат сухопътни настъпления или оказване на опозиция ”, разяснява той.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР