Поредна събота на протести във Франция. Сблъсъци между демонстранти и

...
Поредна събота на протести във Франция. Сблъсъци между демонстранти и
Коментари Харесай

Сблъсъци и десетки арестувани жълти жилетки в Париж

Поредна събота на митинги във Франция. Сблъсъци сред стачкуващи и полиция станаха на емблематичната улица " Шанз-Елизе ", десетки хора бяха задържани, а пътните блокади доведоха и до жертви.
На парижката улица служителите на реда бяха обградени и замеряни с камъни. Те от своя страна реагираха със изстрелване на гумени патрони и гранати със сълзотворен газ, с цел да отхвърлен протестиращите " жълтите жилетки ", предава AFP.
Бутилки и павета бяха хвърляни по силите за сигурност, само че обстановката остана под надзор, и надалеч от мощните конфликти, следени през предходните два уикенда в същия регион на Париж.
По данни на френското вътрешно министерство в днешните митинги в цяла Франция вземат участие към 33 хиляди протестиращи ", прецизира " Фокус ".
Около 80 - 90 души са задържани в Париж, като информацията от другите източници варира. Около 8000 служители на реда и 14 бронетранспортьора модел VBRG на френската жандармерия бяха ситуирани в столицата на страната.
По-рано ви съобщихме, че пътните блокади на протестиращи са предизвикали и жертви. Шофьор-белгиец e умрял, откакто се е блъснал в камион, който е намалявал скоростта поради пътна обсада от протестиращи. При различен случай 44-годишна жена е починала в региона на френския град Соасон, още веднъж поради пътна обсада от стачкуващи.
Протестите във Франция започнаха преди няколко седмици поради високите цени на горивата, само че последователно прерастнаха в претенции за огромни промени в политиката. Демонстрациите обаче бяха белязани от прояви на принуждение, вандализъм, обири.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР